Styling inför försäljning | Del 2

“Det är detaljerna som gör det” brukar det heta. Nja, detaljerna är inte allt men har man lyckats med en harmonisk och balanserad bas, så är rätt detaljer därtill helt klart betydelsefulla för en perfekt styling. Med detta vill jag dock understryka att lägger man däremot till detaljer felaktigt, kan det i stället faktiskt ge en förvirrande och negativ effekt vid en försäljning.

I del två av min homestyling-serie vill jag ge er de bästa tipsen för hur man placerar detaljerna rätt.

Bild 1_detaljer_tavlor

Den här bilden pratar verkligen, i positiv bemärkelse, till oss genom sina detaljer. Här får man dels berättat för sig om husets ursprung och arkitektur. Den talar också om att lägenhetens attraktiva läge hänger ihop med kultur, konst och design, vilket ger en trygghet för spekulanten som söker boende i just det området. Och sist men inte minst förstärker detaljerna matplats-känslan om att det är här man vill samlas och umgås.

Bild 2_detaljer_personliga ting
Bild 3_detaljer_personliga ting

Vi alla har fått höra regeln om att man inte får ha några personliga prylar framme vid en försäljning. Det stämmer delvis.

Människan är och har alltid varit nyfikna på andra människor. Så är det bara. Därför menar jag, att om man med omsorg väljer ut ett par personliga bilder eller ting att visa i varje rum, som delvis berättar om vem som bor i bostaden kommer detta öka intresset. Det gäller dock här att lyfta fram personliga detaljer som harmonierar med rummet och dess naturliga användningsområde.

Bild 4_detaljer_populara intressen
Bild 5_detaljer_populara intressen
Alla bilder är fotograferade av Andrea Papini för Elle Decoration.

Om ägaren har en speciell och populär hobby som ligger i tiden så kan man lyfta fram detta på ett inspirerande sätt. Exempel kan vara att matlagning förstärks med en uppslagen kokbok i det restaurang-inspirerade köket. En annan är att styla väggen med den välfyllda bokhyllan så att den förknippas med en speciell personlighet. Här gäller det att veta med säkerhet att detta intresserar målgruppen.

För att kort summera detta gäller det rätt och slätt att få till detaljerna så att de lyfter hemmets stil och naturligt inredda rum. Krångla inte till det alltså!

Sist men inte minst så är mitt råd att anlita en riktigt professionell inredare/stylist om minsta osäkerhet finns. Man har bara en enda chans till att få en köpare på fall!! 😉
Lycka till med er försäljning!!

/Daniella

 

Ang bilderna: Tre av ovanstående bilder är för övrigt tagna i ett hus som Bolaget sålde i Lund förra året, extra kul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*