NO LIMITS: Mario Testino.

mario

Vi är sedan drygt ett år tillbaka stolta återförsäljare av Mario Testinos fantastiska fotoplanscher, och just nu är bilderna mer aktuella än någonsin!

För första gången i Danmark, presenterar Kunstforeningen GL STRAND i Köpenhamn
flera fantastiska verk av mästerfotografen själv; Mario Testino! I förra veckan var Testino himself på plats i Köpenhamn själv för att inviga den spektakulära fotoutställningen som pågår från den 13 maj – 18 september i år.

Utställningen, men namnet NO LIMITS har tre särskilda teman som presenteras:
1: Modefotografering med ikoniska porträtt.
2: Nakenbilder.
3: Kungaporträtt vs. modebilder.

mario2

Testinos arbete har länge varit känt för sin extrema glamour och skönhet. Och i nära relation har GL STRAND och Mario Testino utvecklat en unik presentation av verken, speciellt tänkt för staden Köpenhamn. Besökaren möts på första våningen i huset av modebilder som visar Testinos tankar kring vanvördnad och provokation.

Formella porträtt av europeiska kungligheter, däribland Danmarks Kronprinsessa och Kronprins, presenteras i samband med high fashion bilder. Utställningen avslutas på 3:e våningen med ett urval av Testinos mest legendariska bilder. Här visas även kortfilmen, T E S T I N O, producerad av Harbers Studios i samarbete med Wondros. Filmen består av en intim konversation med filmaren Jesse Dylan, där Mario Testino öppnar upp till ett samtal om både hans konst och hans liv.

Att arbeta mot rådande uppfattningar, normer och värderingar har varit en viktig punkt för Mario Testino ända sedan början av sin karriär. Och resultatet är en bild som blir förförisk, inbjudande och sensuell på samma gång. Varje sammanhang och bild har sina egna tolkningar, och Testino är känd för att verkligen tänja på gränserna samtidigt föra fram både energi, kön och optimism.

Titeln No Limits berör också på Testinos personliga erfarenhet av Köpenhamn som en stad som förkroppsligar öppenhet och en positiv inställning till livet, helt i linje med hans egna åsikter. Han säger själv; “-När jag är i Köpenhamn får jag en känsla av frihet att vara och göra precis som jag vill … Jag gjorde en av mina favorit serier för V Magazine i staden, en mycket varm sommardag för flera år sedan och jag var så inspirerad av friheten och folket.”

En utställning som i alla fall jag vill ta mig tiden att besöka! Utflyktstips för sommarens mindre bra väderdagar. Vill du njuta av bilderna på ett mer lokalt plan, är du såklart även välkommen in i vår butik på Södra Tullgatan 1.

Bilderna är Mario Testinos egna.
Bild 1: Kate Moss, London, British Vogue, 2008.
Bild 2: Stella Tennant, New York, American Vogue, 2006.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*