Magnifikt på Fridhem!

WOW! Så var reaktionen från de flesta av oss här på kontoret när vår fotograf AnnaMaria levererade bilderna på det så fantastiska, unika och magnifika huset på Marietorpsallé 32, i vackra och eftertraktade Fridhem. Känslan är internationell, lösningarna är spännande, och miljön otroligt inbjudande – min nyfikenhet var total så ett reportage kändes som ett måste. Och därmed lämnar jag över ordet till säljarna av detta fantastiska hus!

vy

Vad var det som charmade er när ni själva köpte huset på Fridhem?
Huset var väldigt välbyggt med murade innerväggar, fönster i teak och väl underhållet sedan det byggdes 1958. Trädgården var redan uppvuxen, vilket var något vi inte skulle kunna skapa om vi byggt nytt ute på en åker. Dessutom är läget väldigt bra, med närhet till stranden, stan och kommunikationer och att samtidigt kunna bo i ett hus och inte i en lägenhet. Charmen för oss låg även mycket i potentialen att bygga ut huset uppåt och skapa en rymd i huset.

lmatbord
fridhem

När ni renoverade, vad var främsta inspirationen/tanken bakom?
Främsta inspirationen var från en ombyggnad vi gjorde på vårt chalet i Chamonix, där vi också byggde på en våning på ett befintligt hus. Domkyrkoforum i Lund inspirerade till val av fasad.

lvardagsrum8

Vad inspirerade er när ni inredde huset?
Vi har haft möjlighet att bo på många ställen och de flesta möbler kommer från vår tid i Shanghai. Viktigt för oss var att jobba med ett fåtal material genomgående i hela huset för att skapa utrymme för våra möbler från tidigare boenden.

vardagsrum3

Hur skulle ni beskriva er egen inredningsstil?
Vi använder det vi har och kompletterar med vad vi tycker om som vi hittar lokalt. Arkitekturen med mycket ljus är viktig, samt naturliga material i inredningen.

ldetalj

Finns det någon plats i huset som ni tycker extra mycket om?
Köket, köket, köket. Köket blev väldigt bra, lagom stort, rätt material och rätt utrustning. Loftet på tredje våningen blev ett utmärkt kontor. Gästrummet med eget badrum har varit väldigt bekvämt för våra gäster. Vårt eget sovrum med “walk-through-closet” med utgång till takterassen.

lkok9

Vilken är favoritmöbeln eller inredningsdetaljen?

Köksön som är byggd i ek med sinkade lådor som visar hantverket.

lkok2

Vad kommer ni att sakna mest när flyttlasset går?
Helheten med huset, men speciellt köket.

lbalkong

Några ord till framtida ägare?
Vi har börjat med att skapa den framtida trädgården, men det finns en detaljerad trädgårdsplan med val av växter som kan vara intressant att fullfölja.

luteplatslfasad

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*