Lugnt, ljust och harmoniskt på Råbygatan i Lund!

Det är verkligen något speciellt med Lund. Även om man inte själv deltar i stadens studentliv, så kan man fortfarande ta del av den fullkomligt bubblande atmosfären som staden erbjuder. Letar du just nu ett nytt hem i denna underbara stad så har vi en helt fantastisk våning till försäljning mitt i stadens uråldriga kärna.

Råbygatan 3 har säljaren verkligen gjort ett fantastiskt jobb med att ta fram helt rätt känsla i sitt hem.  Gamla originaldetaljer skapar tillsammans med auktionsfynd och moderna designattiraljer verkligen den perfekta mixen! Ett hem som jag inte kunde motstå att göra ett litet reportage utav, och här har ni säljarens svar:

lvardagsrum2

Vad var det som charmade dig när du köpte lägenheten?
Lägenhetens planlösning med flera stora fönster i rum i fil som ger ett fantastiskt ljusinsläpp, tillsammans med de maffiga dubbeldörrarna. Den lilla hallen mellan vardagsrum och sovrum gör att lägenheten känns mycket rymlig. Även lägenhetens centrala läge med närhet till restauranger, saluhall och naturområden gjorde att den kändes helt rätt.

lvardagsrum4

Vad inspirerade dig när du inredde lägenheten?
Jag ville bevara den harmoni som finns i lägenheten och därför lät jag lägenhetens tidsålder inspirera mig. Jag ville lyfta fram de bevarade sekelskiftsdetaljerna med en vacker kakelugn, fina vitlaserade trägolv, takrosett och lister. För att fånga ljuset i lägenheten har jag valt att inreda lägenheten i ljusa lugna färger.

vardagsrum2

Hur skulle du beskriva din egen inredningsstil?

Jag skulle inte säga att jag har någon specifik inredningsstil, men jag tycker det är viktigt att framhäva lägenhetens charm genom att anpassa inredningen till lägenhetens ålder och charm. Det har varit viktigt att inte endast köpa nytillverkade möbler utan istället leta på auktionshus och loppisar för att få inredningen att stämma med känslan i lägenheten. Till det vill jag ha stilrena och moderna inredningsdetaljer, gärna i koppar och mässing.

lkok

Finns det någon plats i lägenheten som du tycker extra mycket om?
Vardagsrummet känns som hjärtat av lägenheten med den ståtliga kakelugnen. På förmiddagen när solen lyser in genom köksfönstret är det en mysig plats att dricka kaffe på och njuta av lugnet från den lummiga och stillsamma innergården med det japanska körsbärsträdet.

sovrum

Vilken är favoritmöbeln eller inredningsdetaljen?
Kakelugnen!

lsovrum7
lsovrum2

Vad kommer du att sakna mest när flyttlasset går?
Det lugn, ljus och harmoni lägenheten inger.

Några ord till framtida ägare?
Jag hoppas att den framtida ägaren kommer känna sig lika välkomnad av lugnet och ljuset i lägenheten som jag gjort.

3 tankar om ”Lugnt, ljust och harmoniskt på Råbygatan i Lund!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*