Magisk vindsvåning i etage på Bergsgatan!

WOW! I förra veckan la vi ut denna magiska vindsvåning i etage på Bergsgatan. När bilderna trillade in var det mycket som fick mig direkt på fall. Tänk att ha arkitektritat modernt samtidigt som man har äldre detaljer såsom kakelugn mm…säkert en dröm för fler än mig själv! Jag ställde några frågor till säljarna kring hur de tänkt med sin inredning och varför de själva föll för sin lägenhet:

lsallskapsrum2sallskapsrum2

Vad var det som charmade er när ni själva köpte lägenheten?
Kombinationen av det gamla och det nya. På nedanvåningen har man sekelskiftesstil med stuckaturer och kakelugn medan man på ovanvåningen har en lite modernare känsla. Storleken och rymden, lägenheten är lite som ett hus i stan. Sen är det ett helt fantastiskt ljus i hela lägenheten.

lvy3
lkok2

Vad inspirerade er när ni inredde lägenheten?
Jag hämtar mycket inspiration från Pinterest och diverse inredningsbloggar.

Hur skulle ni beskriva er egen inredningsstil?
Vår inredningsstil har fått växa fram efter hand, det är en blandning av fynd från pappas vind och nyare inköp. När det gäller möbler så har vi på senare år försökt lägga lite mer pengar på sådant vi verkligen tycker om för att få till en mer tidlös och hållbar inredningsstil och inte influeras för mycket av rådande trender. Tror det är viktigt att inredningen av ett hem verkligen får ta tid, vi letar t.ex. fortfarande efter det perfekta soffbordet till vardagsrummet på ovanvåningen och jag hade gärna bytt ut soffan, men än har vi inte hittat den rätta.

matbord

Finns det någon plats i lägenheten som ni tycker extra mycket om?
På sommaren är terassen ovärderlig med sin eftermiddags- och kvällssol. Annars tycker vi om köket väldigt mycket med köksön och de öppna ytorna.

lmatrum
lvy

Vilken är favoritmöbeln eller inredningsdetaljen?
Vi gillar båda två vårt barskåp som vi inhandlade för flera år sedan på Clemens Antik i Lund.

lvardagsrum2

Vad kommer ni att sakna mest när flyttlasset går?
Att bara kunna smita ut från porten och ha närheten till alla butiker och restauranger.

vardagsrum

Några ord till framtida ägare?
Vi hoppas så klart att den framtida ägaren kommer att älska denna vindsvåning lika mycket som vi gjort. Det är med lite sorg i hjärtat som vi kommet att lämna över nycklarna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*