Älskade 1970-tal

Ljuva 1970-tal…eller? Oljekrisen 1973 och den följande lågkonjunkturen präglade decenniet, och ses ofta som en brytningstid mellan industrisamhälle och tjänstesamhälle. Vänsterrörelsen var stark i många länder och en annan rörelse som växte sig stark var miljörörelsen. Inom populärmusiken var disco populärt. Svenska ABBA och australiska The BeeGees var två stora popgrupper. Punkrocken var en ny stil inom rockmusik, som protesterade mot samhället.

En annan proteströrelse inom musik var progg. I Norden växte sig även dansbandskulturen stark, men konkurrensen från discogenren blev hård vid decenniets slut…. något som också präglade åren är den fantastiska arkitekturen, de glada textilierna och de starka färgerna!

En färgstark, men på ett sätt ändå mörk period både vad gälla interiör och exteriör. I veckan har vi haft förmånen att få fotografera ett hus som jag nästan vågar påstå är ett av Malmös i särklass mest välbehållna 1970-tals hem! Med lugnt läge på rofyllda Midgårdsgatan ligger denna stilrena 1970-tals villa i ett helt fantastiskt originalskick. Råa, mörka tegelväggar står i kontrast till mjuka trädetaljer – alla tidstypiska kännetecken för dåtidens arkitektur finns här. Inslag som kommit tillbaka och håller än idag. Enkelheten talar för sig själv, det är detaljerna och exteriören som gör helheten. Allt är otroligt välskött och omhändertaget – in i minsta detalj. Gillar du 1970-talet så kommer du att älska detta!

sjuttio
Fler bilder finns här.

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*