M3.

Arkitekturen i Västra Hamnen är onekligen något speciellt, och huset på Ankargatan nummer nio sticker verkligen ut lite extra. Byggnaden stod klar år 2005 och består utav 30 st olika lägenheter. Projektet döptes vid uppförandet av arkitekterna Wikeborg & Sander till M3. Med sin speciella arkitektur har duon satt sin helt egna prägel på stora delar av Västra hamnen. Både unga och gamla har köade till lägenheterna och Projekt M3 såldes slut redan innan spaden sattes i jorden. Alla lägenheterna i huset är unika i sitt slag, men stora fönsterpartier och öppna, ljusa ytor går som en röd tråd genom hela byggnaden. Tjugo stycken av husets lägenheter är byggda i kubform. Kuberna är 6,2 * 6,2 meter, med en takhöjd på 5,4 meter. Boytan på dessa varierar mellan 52 och 76 kvm. De största lägenheterna är på 120 kvm. Själva byggnadsfundamentet består utav prefabricerade betongenheter kombinerat med hantverksmässig slutfinish. På taket finns en gemensam terrass varifrån man har en helt fantastisk utsikt över kvarteren runtomkring. Allt i huset är så extremt genomtänkt, de små detaljerna må vara petitesser, men det är också de som ”gör det”. Som liksom sätter den där speciella känslan av något extra. Ett exempel är de specialdesignade elementen som släpper igenom ljus från fönstren och samtidigt ger extra insynsskydd. Listan på detaljer kan göras lång i dessa härliga lägenheter. Jag låter istället bilderna nedan tala för sig själv. Alla tagna från gårdagens fotografering i en lägenhet som vi snart har till försäljning i huset. Fler bilder från just detta objekt finns på vår hemsida inom kort. Håll utkik!

m3

Alla bilder är såklart våra egna.

Spara

Spara

Spara

Spara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*