Noir Kaffekultur en grön oas i Malmö

Som en grön och lugn oas ligger Noir Kaffekultur på den lilla bakgatan bakom Lilla Torg i Malmö. I en liten lokal på bara 40 kvadratmeter lagas allt från grunden. Här kan man sitta länge och njuta av den otroligt härliga atmosfären. Jag passade på att prata med ägarna till detta charmiga café.

noir kaffekultur
Jag frågade hur det kom sig att Noir blev precis så bra som det är. Familjen som driver caféet berättar att Noir kom till för 7 år sedan, som så mycket annat bland möten och genom en hel del slump. Men att familjen har en stor passion för mat, dryck och inspirerande miljöer spelade såklart stor roll. Sen går det inte att lura sig till framgång, caféägarna berättar att det krävs hårt arbete och att det inte hade funkat utan den väldigt bra personal och lika bra leverantörer som står vid deras sida. Noir Kaffekultur har blivit utnämnda av bland andra White Guide, men när jag frågar vad det största de åstadkommit är så tycker de egentligen inte att utmärkelser som White Guide är det viktiga, utan att det bästa betyget man som caféägare kan få snarare är att ha stamgäster som återkommer dag efter dag, år efter år.

noir kaffekultur
Noir är verkligen en plats att inspireras av. Självklart frågade jag vad som inspirerade ägarna. De berättar att det såklart är både högt och lågt, “En perfekt bryggd kaffe, en riktigt god lunch , färger…. men att resa och besöka andra städer och besöka cafeér ger en bra dos inspiration” Jag frågar om det finns något i vår närhet som ägarna inspireras av, “Nina Christensen som har Smak och Bastard är en kvinna i vår närhet att inspireras av – det är få kvinnor i denna branchen som lyfts fram som hon gjort, och det är välförtjänt. Hon har skapat otroligt bra ställen!”

noir kaffekultur
Vad ska man då absolut testa om man känner för en fika på Noir Kaffekultur? “Givetvis vårt goda kaffe som Love Coffee Roasters rostar åt oss, och till det våra pasticcini di mandorla om du vill ha en god eftermiddagsfika. Annars våra avokadomackor, svårslaget!” Malmö då, varför är det så härligt att bo här? “Malmö är en stad där man kan få ut det bästa av allt- det är cykelavstånd till allting, tar 20 minuter till Köpenhamn och så många riktigt bra restauranger. Malmöiter älskar sin stad, och det är en öppen och vänlig stämning.” En helt vanlig ledig dag börjar familjen alltid med en kaffe på Noir (helt sant!), sedan åker hela familjen till havet och leker för att sedan äta lunch på Saltimporten. Kvällen avslutas med ett besök på Bastard!noir kaffekultur

Har du en stund över för en kaffe och är i krokarna runt Lilla Torg, slå dig då ner vid borden utanför Noir – du lär inte bli besviken!

Här kan du följa Noir Kaffekultur på Facebook, och här hittar du dem på Instagram!

2 tankar om ”Noir Kaffekultur en grön oas i Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*