MANNERS Apparel, modedrömmen som blev verklighet

MANNERS Apparel är ett klädmärke som skapades på grund av ett stort modeintresse, men framförallt från ett intresse av att uttrycka sig. Nu har MANNERS funnits i lite mer än två år. Jag fick möjlighet att ställa några frågor till Jacob, Co-founder och Creative Director.

MANNERS Apparel

Utan vare sig erfarenhet från design- eller modebranschen började grundarna läsa på, plugga designprogram och beställa hem prover. Åtta år efter att drömmen blev en tanke, blev MANNERS Apparel verklighet och webbshopen öppnade i april 2014. Sedan vintern 2015 finns MANNERS som en fysisk butik på Amiralsgatan 9 i Malmö och dessutom har delar av sortimentet börjat säljas på Colette i Paris.

Inspirationen kommer bland annat från ikoner som David Beckham och Kanye West, men även från tv-serier som The Kardashians och Gossip Girl. Jacob radar upp en mängd olika inspirationskällor, men landar i att inspirationen ändå framförallt kommer från människor. “Älskar att åka till andra städer bara för att titta på människor!”

MANNERS Apparel

Med tanke på motiven på tröjorna var jag såklart tvungen att fråga vad det är med TV-serier som är så bra. “TV-serier har den underbara förmågan att fånga oss. Att bli en del av vår vardag. I och med att en serie pågår så länge kan man lätt identifiera sig med karaktärerna och man får sina favoriter. Så självklart vill man visa upp vilket par man älskar mest.”

2manners

“Tanken är att göra snygga, enkla och bekväma kläder. Sweatshirten står i fokus, vi älskar sweatshirts. Trycken skall vara positiva, gärna med referenser till populärkultur.”

MANNERS Apparel

I november kommer det släppas en ny mini-kollektion, men på frågan vad som blir nästa tryck får jag svaret att det är en hemlighet. Men följer man MANNERS på deras instagram så kan man få inbjudan till releasefesten som äger rum nu i November!

3manners

På en ledig dag i ett höstigt Malmö väljer Jacob att gå runt Slottsparken/Kungsparken med en bra podcast i lurarna, ta en kaffe på café Knus eller en schyst drink på Köttbaren.

Läs mer om MANNERS Apparel  och följ dem på instagram.

Är du nyfiken på hur vi jobbar på Bolaget Fastighetsförmedling, eller vilka boenden vi har till salu i kvarteren kring Amiralsgatan och Rörsjöstaden kan du läsa mer om oss på vår hemsida. Det går såklart lika bra att komma förbi vårt kontor i Malmö på Södra Tullgatan 1, eller i Lund på Klostergatan 16. Här hittar du oss på Instagram.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*