Florista, tillbaka till naturens egna former på Kärleksgatan.

Florista är den otroligt kreativa och charmiga blomsterbutiken belägen på Kärleksgatan i Malmö. Sophie som äger och driver butiken har nyligen sålt sitt boende på Stora Nygatan 65 D, (det är väl värt att ta en titt på bilderna från hennes vackra hem här), och från och med denna vecka kommer vi på Bolaget att sälja välvalda blomster från Florista i vår butik! Jag passade såklart på att ställa Sophie några frågor om superinspirerande Florista.

Florista

Sophie berättar, “Florista föddes egentligen ur insikten att det liv jag levde helt enkelt inte längre var hållbart. Jag valde att flytta tillbaka till Sverige efter några år i Köpenhamn, men jag kände inte till Malmö överhuvudtaget. Malmö var en vild chansning eftersom jag inte ville flytta tillbaka till Stockholm. Jag hade inga vänner, ingen sysselsättning och visste inte vart någonting låg, inte ens Möllan. Av en slump så hittade jag floristutbildningen på Ingvar Strandhs, och visste helt plötsligt bara att det var det här jag skulle göra. Det kändes så rätt!” Tidigare hade Sophie pluggat till biodynamisk trädgårdsmästare och därefter grafisk design och arbetat på en reklambyrå. Floristyrket blev för Sophie en perfekt kombination. “Floristyrket var en sån perfekt kombo av de två. Att få arbeta med händerna och samtidigt vara kreativ, att skapa någonting vackert.”

Florista

“Jag tog examen från floristutbildningen på en fredag och öppnade butiken på måndagen därpå. Så här i efterhand förstår jag verkligen inte hur jag lyckades få ihop det!”

Florista

Sophie har verkligen ett helt eget formspråk när det kommer till växter. Hon berättar att hon redan som liten hade ett enormt intresse för naturen och den biodynamiska trädgårdsmästarutbildningen har nog även gjort sitt när det kommer till att ha respekt för naturen. “Jag tror att det märks i mina buketter, att jag vill att varje blomma ska få behålla sin unika form och skönhet. Det värsta jag vet är när den mänskliga handen ska styra över hur en blomma ska te sig, så att göra stiftade buketter i skolan var det värsta jag visste.” I början var det såklart läskigt att öppna upp en helt ny butik, men nu säger Sophie har butiken blivit så populär just på grund av hennes egna naturliga stil.

Florista

Under denna mörka årstid är kanske växtinköp inget som ligger överst på listan hos de flesta. Men Sophie menar att det nu är viktigare än någonsin att plocka in växter och göra det mysigt och ombonad hemma. “Ta in naturen när allting är dött utomhus! Att köpa hem färska blommor eller kvistar gör hur mycket som helst för mysfaktorn. Min favorit just nu är att sätta in freesior i badrummet, det doftar så gott!”

Florista

Jag var såklart tvungen att fråga hur sophie spår i kommande blomstertrender. “Jag tror att trenden med stadsodling kommer att växa till sig ännu mer. Folk blir mer och mer intresserade av att odla hemma på balkongen eller skaffar kolonilott eller till och med en bit mark att odla på. Så till våren kommer jag börja köpa in en massa ekologiska fröer till butiken, och såklart fortsätta sälja de ekologiska och närodlade plantorna.”

Florista

I december fyller butiken 1 år, då hälsar Sophie att det blir fest i butiken!  Här kan du följa Florista på Instagram, och här hittar du Florista på Facebook.

Är du nyfiken på hur vi jobbar på Bolaget Fastighetsförmedling, eller vilka boenden vi har till salu i kvarteren kring Kärleksgatan och Davidshall? Då kan du läsa mer om oss på vår hemsida. Det går såklart lika bra att komma förbi vårt kontor i Malmö på Södra Tullgatan 1, eller i Lund på Klostergatan 16. Här hittar du oss på Instagram.

En tanke om ”Florista, tillbaka till naturens egna former på Kärleksgatan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*