BienVélo, ett självklart inslag i vårt cykliga Malmö!

BienVélo är cykelbutiken på Regementsgatan i Malmö som har lyckats kombinera allt från exklusiva träcyklar till cykeljeans och fixed gear. På årets första dag med snö träffade jag killarna på BienVélo. Vi pratade vintercykling, cykeljeans och längtan efter att börja svetsa egna ramar. Ett inspirerande möte som fick i alla fall mig att fundera på om det inte är dags att byta ut min gamla damcykel till något lite snabbare och smidigare.

BienVélo

Gustaf och André på BienVélo berättar att en slogan som börjat växa sig fram är, att folka ska börja cykla omvägar till jobbet på BienVélos cyklar. “Vi vill helt enkelt att folk ska tycka att det är skoj att cykla, och cykla mer.” Gustaf och André berättar att de eftersträvar ett helhetskoncept. “Vårt mål är att du ska kunna gå från sadeln till kontoret. Vi säljer därför en del kläder och andra accessoar tillsammans med våra cyklar.” Gustaf berättar bland annat om en linje från Levis som är speciellt framtagen för cyklister, “kläder som är försträckta och lite högre i midjan, så man slipper visa obehagligheter.”

BienVélo

Både Gustaf och André har bott längre perioder utomlands. När de båda kom tillbaka till Malmö upplevde de att det var något saknades när det kom till cykelutbudet. “Vi här uppe i norden har en helt annan cykelkultur än exempelvis den som är i Toronto eller Frankrike, där vi bodde. Här cyklar alla, men ingen kallar sig cyklist”. Gustaf och André ville skapa en plats där människor med samma intresse som de själva kunde mötas, prata cyklar och få sina fixed gears och single speeds lagade. På den vägen startade BienVélo, och med tanke på det varma mottagande som butiken fått har de verkligen lyckats fylla ett tomrum i Malmös cykelkultur.

BienVélo

När intervjun gjordes hade den första snön kommit till Malmö, så jag var såklart tvungen att fråga om det nu var dags att ställa cykeln? “Säsongen är inte slut, bara förändrad!” André berättar att han förra vintern tog bussen 4 gånger till jobbet, årets mål är att cykeln ska användas varje dag. Gustaf och André berättar att det handlar om att rusta cykeln rätt. Dubbdäck är underskattat enligt killarna. Men även rengöring och rätt kläder är ett måste i ett vintrigt Malmö. “Jag förstår varför inte alla cyklar alltid, man får kanske vara lite knäpp om man tar cykeln varje dag även på vintern, men jag blir knäpp av att åka buss!”

BienVélo

På frågan kring vem som är deras typiske kund utbrister Gustaf, “det är jag!” André berättar att det såklart är så att deras vanligaste kund är en man i 30-års åldern, men att de arbetar på att visa att cykling är till för alla. Det är så vanligt, menar André, att branschen blir lite manschauvinistisk och att många tror att det är så otroligt dyrt. ”Vi strävar efter att ingen ska känna sig ovälkommen när de kommer in i butiken.  Vi har cyklar för 5 000:-, och träcyklar som är rena konstverken”. Däremot menar Gustaf och André, att när man väl har börjat intressera sig för cykling är det lätt att man vill ha hela kittet.

BienVélo

I mars nästa år fyller butiken ett år. Killarna har en mängd planer för framtiden. Allt från att plocka in mer high end-produkter till att bli den självklara referenspunkten när det kommet till cykling i Malmö, och så lära sig att svetsa ramar såklart! Jag ser fram emot vad killarna på BienViélo hittar på och gick nöjt tillbaka till kontoret med nya cykellysen som jag verkligen kan rekommendera!

Besök butiken på Regementsgatan 10 eller läs mer på hemsidan. Såklart finns BienVélo också på Instagram och Facebook.

Är du nyfiken på hur vi på Bolaget Fastighetsförmedling jobbar är du välkommen in till oss på Södra Tullgatan 1 i Malmö, eller kika in på vår hemsida. Du hittar oss såklart även på Instagram och Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*