Miloii, bohemiskt, vintage & modern unik design i Malmö

Miloii är en butik som verkligen andas inspiration. Jag träffade Karolina Vertus som äger och driver Miloii en förmiddag i december. Karolina kallar själv Miloii för en livsstilsbutik och menar att allt egentligen handlar om en känsla. Och känsla är det! Fingertoppskänsla så långt ögat når. Här är allt handplockat och noga utvalt av Karolina själv.
Miloii

Karolina understryker fler gånger under vårt möte hur noga hon är att kläderna som hennes kunder köper verkligen kommer att användas. “Hellre att en kund inte köper plagget, än går härifrån med ett plagg som inte kommer att användas, jag vill stå för det jag säljer!” Karolina hjälper gärna sina kunder att styla plaggen så att de passar både vardag och fest. “Lägg det inte i garderoben!” är något som Karolina hela tiden återkommer till. “Jag lär dig istället hur du kan passa den till den, så att det passar flera tillfällen! Saker ska användas, framförallt med denna prisklassen och dessa kvaliteterna!” Miloiis kundkrets sträcker sig från 26 till 75 och i en så pass liten butik som Miloii skapas en personlig relation till kunderna. Därför är det så viktigt för Karolina med ärligheten mellan henne och hennes kunder, “Jag vill att man ska känna att det sitter bra, och att man ska vara nöjd när man går ut”.

Miloii

Karolina startade Miloii tillsammans med en väninna på Friisgatan. Efter tre år tog Karolina över och körde sitt eget race. Till lokalen på Engelbrektsgatan flyttade Miloii för två år sedan. “Jag var kär i den här lokalen sedan länge, så jag hittade hem! Det var meningen, allt blev meningen.” Karolina arbetar egentligen huvudsakligen som stylist och har gjort sedan hon var 22. Miloii var menat som en mysig hobbyverksamhet, men det har sedan hon tog över ensam blivit en minst lika stor sysselsättning som stylist-yrket. Karolina understryker dock att hon aldrig klarat det om det inte vore för hennes personal ” Jag har en fantastisk personal som arbetar här, utan dem är jag inger, vi gör detta gemensamt!”

Miloii

Innehållet i butiken styr Karolina över och allt kokas ner till en magkänsla. “Det går alltid genom mig, jag går alltid på känsla. Jag är kanske en dålig business-woman, men om man gör det med hjärtat så blir det ju bra!” Miloii har varit först med ett flertal märken, bland annat var de först med Rodebjer när de startade för ett antal år sedan. Butiken är även helt ensamma om vissa märken. APC, Love Child och No Notes är alla märken som bara går att hitta på Miloii. Jag frågar vad man skall satsa på nu till våren 2017. Karolina menar att nu är det inte så att det finns en typisk grej man skall köpa, “Idag kan vad som vara trendigt så länge du är bekväm” Karolina berättar att mönster kommer mer och mer och att vi till våren kan våga blanda både mönster och färger. “Våren handlar om att våga blanda mönster, rött o rosa, det finns inga regler längre de är bortglömda. Svart och marinblått. Blanda, njut och våga bara! Har du gjort det en gång så är det lättare andra gången.”

Miloii

Kunder kommer och går under tiden jag pratar med Karolina, ibland springer hon iväg in till provrummet för att se till att plaggen sitter som de ska. Jag lämnar Karolina med en kund som vill titta på armband och ringar. Det märks att hon älskar sin butik och kunderna i den. Hon känner sina kunder och det märks att kunderna har ett förtroende för Miloii. Så härligt och inspirerande.

Här hittar du Miloii på instagram och här kan du följa dem på Facebook. Såklart har de även en hemsida.

Miloii ligger på Engelbrektsgatan i Malmös Gamla Väster. Är du nyfiken på vad vi har till försäljning i området, eller bara nyfiken på hur vi på Bolaget Fastighetsförmedling jobbar är du välkommen att komma in till oss på Södra Tullgatan 1, eller besöka vår hemsida. Såklart finns vi även på sociala medier, här hittar du oss på Instagram och här kan du följa oss på Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*