Odla i stan – Malmös alla gröna gårdar

Odla i stan, aldrig har väl intresset varit så stort. I Malmö finns det många initiativ till urban odling och det är härligt att se. Samarbeten mellan odlare och restauranger, Bondens marknad, odlingar på tak och nu i år får Malmö sitt första andelsjordbruk. Men om man vill vara lite mer småskalig så finns det ofta möjligheter så nära som på den egna gården. Glöm bara inte att stämma av med dina grannar.

 

Odlingslängtan börjar krypa i oss på kontoret och vi blundar för snön utanför fönstret,  googlar fröer och samlar odlingsinspiration i stället. Malmös många vackra, gröna gårdar är som små oaser bakom portarna och det finns många gömda trädgårdar.  Vi har ju turen att få kika in på dessa älskade gårdar och se resultatet av eldsjälars arbete. En odlingsbar innergård är ju lyckan för oss som inte vill kompromissa och försaka odlingsintresset bara för att vi har valt att bo i stan.

 

stadsodling

 

Det finns många gårdar som har fantastiska möjligheter för odlingsintresserade och trenden med stadsodling fortsätter bara att växa. Att kunna ha sin egen köksträdgård och kunna skörda sina egna grönsaker är inte bara hållbart för miljön utan även tillfredställande för sinnet, att få påta i jorden, vara ute och följa med i årstidernas växlingar. Att odla är ett perfekt sätt att umgås med sina grannar.

 

stadsodling

 

Växthus

Detta underbara växthus är inte bara härligt för alla som vill börja sin odlingssäsong tidigt utan blir också en härlig plats att inta vårkaffet på när solens första värmande strålar fångas upp. Och när daggen lägger sig men man inte kan slita sig från den ljusa natten förlänger växthuset sommarfesten. En bra tanke att ha med sig om man funderar på att bygga växthus är att faktiskt kunna använda det till mer än odling och på det viset tilltala fler.

 

stadsodling

 

Vårens första leveranser med växter har kommit till butiken tillsammans med nya krukor och urnor, och såklart massor av inredningsnyheter.

Välkomna in att inspireras!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*