Ekologiskt fika och inspirerande atmosfär på Atrium

Atrium ligger på Skvadronsgatan mitt i Slottsstaden i Malmö. Här kan du äta ekologiskt och närproducerat och dricka supergott kaffe i en riktigt skön miljö. På Atrium kan man inte kan annat än stortrivas!

 

Atrium

Jag fick möjlighet att ställa några frågor till ägarna Natalia och Adrian. De berättar att de länge hade drömt om att starta ett café, och att det var när lokalen på Skvadronsgatan blev ledig som de kände att tiden var inne. Dörrarna till Atrium öppnades i maj 2015 och sedan dess har det rullat på. 2016 kom kafét med i Whiteguide Café som ett av Malmös bästa. Mycket av inspirationen kommer från resor, men Natalia och Adrian berättar även att de inspireras mycket av sina gäster, “de är våra största inspirationskällor och kritiker!”

Atrium

Såklart har det inte varit en helt problemfri resa, men framförallt berättar Natalia och Adrian att de alltid får kämpa med att få igenom alla sina egna idéer. Bygger de inte en pergola, målar de om eller bygger ut uteserveringen. De berättar att de aldrig är riktigt nöjda, utan alltid vill förbättra. Kanske är det därför Atrium känns så genomtänkt och härligt som det gör.

Atrium
Atrium

Besöker man Atrium för första gången tipsar Natalia och Adrian om sin laxsallad med varmrökt lax, ekologiskt svartris, picklad morot, krutonger och dijonaise. “Vi vågar inte byta ut den på menyn, den är beroendeframkallande”. Atrium är även perfekt om man är på jakt efter en härlig frukost. “Vi kallar våra frukostpaket stora och lilla frukosten med ekologiskt surdegsbröd från Svarte Bageri, Spickeskinka från Olinge utegrisar, skånsk ost och Atriums egen Bircher müsli med grekisk yoghurt, nötter och rivet äpple.”

Atrium

Befinner man sig i Slottstaden är Atrium helt klart värt ett besök. Här är stämningen god och atmosfären bedårande. Atrium hittar du på Skvadronsgatan 13 och  är öppet alla vardagar mellan 8-17 och helger mellan 9-17. Här hittar du Atrium på Instagram och här kan du följa dem på Facebook.

 

Vi på Bolaget Fastighetsförmedling kan våra kvarter! Vill du läsa mer om oss eller komma i kontakt, kika in på vår hemsida. Såklart kan du även följa oss på Instagram och Facebook. Vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*