Harmoni i våra hem – konsten att inreda med den berömda röda tråden.

Konsten att inreda med ganska mycket saker och ändå inte få upplevelsen att hemmet känns rörigt och överdekorerat är att genomgående hålla den röda tråden. Detta jobbar jag mycket med som stylist, att få till en harmonisk känsla inför fotografering av boende som ska ut till försäljning. Men det är lika intressant att jobba så här till vardags i våra hem. 

Knepet är att hålla ihop färger, material och kanske till och med former som en röd tråd genom hemmets alla rum. Att ögat inte hela tiden får nya färg- och formintryck att tolka utan tvärtom, en kulör, en metall eller form som återkommer. Detta leder även blicken runt genom rummet, ögat söker och tolkar snabbare och lättare det välkända som det känner igen. Här har vi ett inspirerande hem som kan statuera exempel på just detta. En tillbakablick i arkivet från sommaren 2016.

I denna bild hålls detaljerna samman både i kulörval, metall och form. Det härliga gröna fatets oljefärgade kulör kommer igen i bilden med flugan. Färgerna i Lisa Larsons populära lejon går igen i fruktskålens och bordsbenens olika bruna kulörer. Burkens gula metall återkommer i lamparmaturens sockel och den runda formen är återkommande i många av detaljerna och i bordet. Det som också gör att färgerna harmonierar med varandra så bra och är så fina i kombination, är att den blåa, gröna och bruna kulören är lika mättade, alltså lika färgstarka alla tre. Det är en bra tumregel när man vill hitta färger som harmonierar med varandra.

Materialet i det mörka träet syns både i skåpet och i Kay Bojesens populära apa. Här kommer vi också till ”tvisten”. En bra bild har något oväntat, eller något som sticker ut. Om du testar att hålla över apan så märker du att bilden ganska väsentligt förändras till en ganska slätstruken bild av en hall. Det är mycket mer intressant att komma in i ett hem med udda detaljer att upptäcka och vila ögat på.


När färger och former hela tiden återkommer ger det hemmet ett lugn, gör det trivsamt, ombonat och intressant. I dessa bilderna ser man detta tydligt lampans rundade form som går igen, i det gröna som accentfärg, temat med djur. Man har inte varit rädd för att använda färger, mönster och udda inredningsdetaljer men alla följer samma tråd.

Ett blickfång i köket binder ihop den mörka byrån i förgrunden med tavlan i hallen ganska subtilt men blicken leds automatiskt vidare och tar fram djupet i hemmet, och även i bilden. Det väcker intresse.

Så som jag beskrev ovan, så kan man också jobba mellan olika rum. När det går en röd tråd mellan olika rum ger det ytterligare en ny dimension till hemmet. Här har man till och med jobbat utifrån och tagit in färgen från husfasadens fönsterbleck via balkongskyddet i kuddar och hattlampor. Dessutom har man knutit ihop barnrummet med balkongen på ett roligt sätt med hattformen – tvisten.

Testa att göra detta hemma, man märker skillnad direkt, det är superkul! För fler inspirerande hem så kolla in bland våra objekt och njut av härliga, genomtänkta hem!

 

Följ oss på Instagram och Facebook så håller du koll på det senaste, och går du i köptankar, gå in på vår hemsida och registrera dig så får du tips om de senaste objekten innan de når marknaden!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*