Badrummet – fyra olika sätt att ge färg och sätta prägel på ditt badrum.

Badrummet är inte det rum vi väljer att ta ut svängarna i när det kommer till färg och mönster. Här blir det ofta standard och vitt när det blir dags att välja. Här är fyra olika sätt på hur du kan ge ditt badrum färg och mer personlig prägel.

Vitt eller svart, det är väl svaret som de flesta ger när man frågar svensken om vilken färg deras badrum har. Många resonerar nog att det är bra att välja neutrala färger och material när det kommer till större renoveringar i badrum för att det ska hålla stilmässigt genom längre perioder.  Men så trevligt det är att komma in på en toalett som fått lite extra omsorg. Om man tar sig lite extra tid när man planerar sin badrumsrenovering, rådfrågar kompetenta säljare av kakel och badrumsinredning med deras breda kunskap och även pratar med erfarna hantverkare, så kan man kanske frångå det svartvita. Jag vill tro att det är en god investering.

badrum

 

Halvkakla.

Om man faller för ett kakel eller en mosaik som är lite mörkare kan man ju med fördel välja att halvkakla. Härliga golv av marrakechklinkers ser vi mycket av idag. Kombinationen av färgerna i klinkern är ju utvalda för att de harmonierar med varandra. Då kan man följa upp dessa färger i kakel och vägg, en kombination som knappast går att misslyckas med.

 

badrum

 

Helkakla.

Helkakla är nog det vanligaste sättet att renovera våra moderna badrum. Väljer man att helkakla så kan det vara bra att tänka i stora sjok om man tänker använda sig av mer än en typ av kakel på väggarna. Att sätta olikfärgat kakel i mönster kan bli väldigt påtagligt i de ofta lite mindre utrymmen som våra badrum är. Om man vill använda mer än en färg kan man t.ex välja en vägg med ett kakel som bryter av. Färg på porslinet, vask och toalett, lite av det vi såg på sextio- och sjuttiotalet har vi sett smyga tillbaka in i inredningstidningarna.

 

badrum

 

Måla.

På en toalett med släta väggar kan man enkelt måla om, en relativt stor förändring med ganska liten arbetsinsats. Här har man målat med härligt mustig mörk grön kulör som accentuerar väggens annorlunda form. Man har även valt att ha taket i samma kulör. Om man väljer mörkare kulörer kan man tänka på att kompensera med belysning, då lyfter hela intrycket ännu mer. Roller och färg är ju absolut det snabbaste och lättaste sättet att våga sätta färg på toaletten. Skulle man ångra sig kan man bara välja en ny kulör.

 

badrum

 

Tapetsera.

Vågar man sig på en lite större utmaning än att måla så kan man tapetsera. Jag tycker verkligen att det är värt att försöka. Det kräver lite förberedelser och planering, men det är inte så svårt. Idag är utbudet av tapeter enormt och det finns verkligen något för varje stil. Det finns oändligt med mönster att välja mellan och man får ett djup och ett blickfång som inte en målad vägg har. Hos återförsäljare av tapeter kan du få provbitar av dina favoriter och välja i lugn och ro hemma.

Om du är det minsta tveksam om vad det är som gäller för renoveringar av badrum och toaletter så vänd dig till hantverkare med våtrumsbehörighet.

 

Kolla in vad vi har till salu just nu, och följ oss på Instagram och Facebook så kan du ha koll på det absolut senaste.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*