Jugendvåning med underbara, bevarade byggnadshistoriska detaljer.

Jugendperioden var en populär och lång byggnadsperiod i Malmö och präglar mycket av stadens arkitektur. I mitt tycke en helt fantastisk byggnadsstil med kvalitéer som än idag, omkring hundra år senare, fortfarande är lika imponerande. Denna otroliga våning om 214 kvadratmeter bjuder på ett galleri av detaljer från denna epok.

Som en reaktion på 1800-talets symmetriska och strama klassicism kom den mjuka, organiska jugendstilen som hämtade sin inspiration från naturen och dess oregelbundna formspråk. Denna fantastiska lägenhet som nu finns ute till försäljning hos oss ligger i ett av de många jugendhusen som byggdes i Malmö mellan 1896-1914. Detaljrikedomen är en fröjd för ögat. Tidens lösningar på förvaring, så som serveringsskåpen och den otroliga väggen med linneskåp, är något vi idag inte kan drömma om att hitta motsvarighet till i moderna hem. Stuckaturernas fantastiska ornamentik är sinnrikt anpassade efter var de är placerade, alla utformade med inspiration hämtad från naturen och dess mjuka former. Detta är en fantastisk jugendvåning med en underbar detaljrikedom, välarbetade, profilerade golvlister och dörrfoder. Spegeldörrar i en otrolig mängd av olika utförande, och spröjsade fönster med de gamla munblåsta glasrutorna bevarade.

jugendvåning
jugendvåning

Våningen får en att tänka mycket på vem som levde och arbetade här, för det är väldigt tydligt uppdelat i representativa salonger i fil och mindre sovrum avskilt in mot gården. Arbetsköket, som är relativt litet i förhållande till våningen, var med sin tillhörande jungfrukammaren helt uppenbart tjänstefolkets domäner.

jugendvåning

jugendvåning

En helt makalös jugendvåning, en byggnadshistorisk skatt, där ingen detalj är lämnad åt slumpen. Fantastiskt att få ta del av detta karaktärsfulla boende, beläget bara ett stenkast från Operan, mitt i centrala Malmö.

Missa inte att följa oss på instagram och Facebook där du alltid kan läsa det senaste om vad som händer hos oss på Bolaget Fastighetsförmedling samt få den senaste informationen om vad vi har ute till försäljning.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*