Individuell inredning – ett sätt att inreda långsiktigt.


Trenden som råder just nu pekar mycket åt individuell inredning och det är ju superkul. Det är även ett sätt att samtidigt inreda mer långsiktigt och därmed hållbart – att våga lita på sig egen magkänsla och inte hoppa på varje inredningstrend.

När vi pratar om att inreda individuellt, att lyssna mer på sig själv än på magasin, trender och de senaste säsongen från inredningsföretagen, så är det samtidigt faktiskt det som kan hålla bäst i längden. Att inte hoppa på varenda trend. Att inreda individuellt blir då samtidigt att inreda hållbart. När man lämnar trendernas slit & släng för att våga välja tapeter, kulörer och möbler som speglar ens personlighet och smak.

Detta är ett härligt exempel ur vårt arkiv och en personlig favorit. Mjuka, smutsiga pasteller och mörka, mönstrade, tapeter kombinerat med de bevarade köket med sin originalinredning från 30-talet. Vi känner igen många av både äldre och nyare designklassiker, härliga möbler och detaljer som bibehållit sitt designvärde genom årtionde.

 

individuell inredning

 

individuell inredning

 

individuell inredning

 

I mixen av möbler och inredningsdetaljer dyker fladdermusfåtöljen upp, med sitt ursprung från den argentinska designtrion Grupo Austral som designade den 1938. Samtida med den är Liljan ljusstake som designades 1939 av Ivar Ålenius Björk för Världsutställningen i New York. Och så den fantastiska Thonet-gungstolen förstås. Designintresserade hittar säkert många andra guldkorn i detta fina hem.

 

individuell inredning

 

 

Dramatiskt svart möter svärtade rosa och gröna kulörer. Designklassiker möter unika och iögonfallande detaljer. Här ser vi inget av dussinvaror, utan endast noga handplockade tingestar som tillsammans ger ett väldigt intressant hem. Jag tycker mig se influenser av film och teater.

 

individuell inredning

 

individuell inredning

 

individuell inredning

 

individuell inredning

 

 

Att inreda individuellt är ju lätt att säga, men inte helt enkelt att praktisera. Man influeras ju så lätt av sin omgivning. Har man ett brinnande intresse för inredning så är det ju lätt att sluka allt man kommer över inom ämnet för att det är så kul, och det är omöjligt att inte påverkas och inspireras. För att inte tappa bort sig själv i alla stilar så är mitt tips att göra moodboards. Moodboards är en ledstång att hålla sig i när man renoverar och inreder. Återkommer till detta i ett inlägg längre fram i vår.

 

För att hitta ditt eget boende med karaktär så följ oss på Facebook och Instagram. Du kan också registrera dina specifika önskemål om boende på vår hemsida. När det kommer ut något som matchar så meddelar vi dig, lite innan alla andra. Välkommen till Bolagets Fastighetsförmedling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*