Veckans fyra favoriter

Ett inredningstips och min första favorit denna veckan blir kvistar och buketter från trädgården eller från ute i naturen! Underbart att plocka in det som växer utanför fönstret eller i skog och mark (plocka med förnuft!) och således det som verkligen är i säsong. På Kommendörsgatan sålde vi nyligen en lägenhet dit vår duktiga fotograf Anna-Maria plockade med sig underbara rankor av vildvin till fotograferingen – höstigt och vackert… och ett inredningstips som håller året om!

inredningstips

Anna Cate har plockat en bukett med bland annat ljung, som fick mig att falla pladask!

ljung

Saltimporten Canteen här i Malmö har Hanna Skoog varit på besök och där stod dessa ljuvliga kvistar på bordet. Så vackert i sin enkelhet och superfint med röda bär och knoppar i kontrast mot den putsade grå väggen och det råa träbordet!

saltimporten

Favorit nummer två – eftermiddagskaffe från Solde kaffebar! Ett par minuters promenix från Bolaget ligger härliga Solde som serverar stans godaste cappuccino och små söta kokostoppar (och kolakakor, drömmar och havreflarn!) för den som är kaksugen. På Solde är stämningen gemytlig och du får du alltid ett fint och personligt bemötande. Rosteriet där bönorna rostas startade 2010 och ligger i Frihamnen. Såhär beskriver företaget själva sin filosofi: “Vi använder oss uteslutande av kaffe som är spårbart ner till bonde, gård eller tvättstation. Vi strävar efter att hålla så få led mellan hen och oss och använder oss bara av importörer som vi litar på. På det sättet vet vi att arbetsförhållandena är bra och att naturen förvaltas på bästa sätt. Det är lite dyrare, men mycket godare – både i kopp och själ.”. Här kan du alltså dricka riktigt gott kaffe, med lika gott samvete!

solde

solde

Tredje saken som får hjärtat att banka extra hårt denna vecka – kakelugnar! Hur vackert? Det är ju alldeles underbart med kakelugnar och särskilt mysigt känns det nu under hösten. Jag har rotat runt i vårt bildarkiv och hittat de otroliga skapelserna nedan från våningar vi sålt på Stenbocksgatan, Kungsgatan och Bergsgatan. Just nu har vi en våning på Kaptensgatan 9 som också hyser en vacker kakelugn – kolla här!

kakelugn

kakelugn

Har man igen kakelugn, men vill ha, så går det att köpa gamla nedmonterade. Hos kakelugnsmagasinet.se finns till exempel dessa två:

kakelugn

Sista favoriten denna vecka: stearinljus! Precis vad man behöver för att mysa till det i höstrusket!

Önskar er en mysig helg!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

SaveSave

SaveSave

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*