Krukor som får ta plats

Krukor med karaktär

Urnor, krus och krukor med vintageuttryck står högt på önskelistan och jag har samlat några favoriter. Det finns ju ett otal olika varianter men jag är personligen förtjust i runda former och när krukorna är stora och tillåts att ta plats. Det är lätt hänt att krukor blir ett “nödvändigt ont” och något som slinker med vid köp av en krukväxt. Kanske inte vald med särskilt stor omsorg… Det är väldigt synd! Krukan gör mycket för helhetskänslan, växt och kruka går liksom hand i hand och en vacker kruka kan verkligen hjälpa eller stjälpa en växt!

krus

patinerade

I butiken har vi riktiga kinesiska vintagekrus som tillverkats med syfte att förvara ris i. Hos oss använder vi dem istället till krukväxter, grenar, buketter eller som vackra inredningsdetaljer precis som de är. Formen är härlig och mjuk medan strukturen är sträv och rustik. De är perfekta för att mjuka upp ett rum med strama linjer och moderna material. Nedan använde vi till exempel ett par urnor för att skapa ett blickfång och en vacker detalj i atriumet till ett modernt hus.

urnor

kruka

Att använda rejäla krukor kan vara att föredra framför små. Ibland finns det naturligtvis inte plats för de största varianterna inomhus men var inte rädd för att slå till på krukor i modell större. Krukan i matt svart ovan rymmer ett träd och skulle vara lika vacker utomhus som inomhus, förslagsvis med en rumslind eller en fikus på stam.

Patinera mera!

Om det inte finns utrymme i budgeten för nya krukor eller om du har gamla som du tröttnat på… kan du själv skapa en charmig vintageyta! Att själv patinera till exempel helt vanliga teracottakrukor är både kul och snyggt! Antingen kan du svampa eller stryka krukor slarvigt med kalkfärg, eller om du är ute efter en mer använd den-här-krukan-har-stått-i-en-trädgård-i-hundra-år-looken så kan du använda dig av en annan teknik. Genom att pensla krukan med filmjölk eller yoghurt i flera lager och låta den stå någon månad så kommer den med tiden att få ett patinerat utseende. Det tar lite tid, men med tålamod kommer belöningen!

patinerad kruka

patinerade krukor

Happy friday!

 

Bilder från vårt arkiv samt lånade av Zetas, Ballroom Blitzz och Anuzza.

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*