Lanseringsdags – Amiralen 47

Amiralen 47 – från kyrka till 29 karaktärsfulla bostäder. Nu kan du teckna dig för ett helt unikt boende! Byggherre Parla Bygg Ab, som bygger boende i särklass.
Ansvariga mäklare för projektet är Emelie Gabrielsson, som nås på 040-101106, och Robin Aulin- Söderqvist som nås på 040-101105.

Här hittar du alla bostäder i projektet.

 

Bostadsrättsföreningen Amiralen 47 består av 29 lägenheter i byggnaden som i folkmun kallas för Tangopalatset. Byggnaden är fem våningar hög och har en mycket karaktäristiskt exteriör med fantastiska fönster som härstammar från den tid då byggnaden var dansstudio. Lägenheterna ritas av välrenommerade arkitektbyrån Jordens arkitekter i Stockholm och byggs av Parla. Husets byggnadsår 1935 har fått sätta prägel på färgval och arkitekturens utformning är något alldeles utöver det vanliga.

Amiralen 47

Byggnaden som rymmer de 29 lägenheterna i Brf Amiralen 47 ritades av arkitekterna Carl-Axel Stoltz och Birger Linderoth 1935. Stoltz var en erkänd arkitekt som erhöll flera förstapriser i arkitekttävlingar och var under sin tid en av Malmös ledande arkitekter. Han efterträdde sin far som stadsarkitekt och innehade positionen mellan 1942 och 1969. Stoltz arkitekturstil var i stor utsträckning influerad av funktionalismen och han ritade många funkisbyggnader. År 1935 ritade han tillsammans med Linderoth den stora tegelbyggnaden vid Karlskronaplan för Filadelfiakyrkan. Kyrkan hade sin verksamhet i huset under många år. 2004 köptes de då 17 lägenheterna med tillhörande lokaler av Tangoakademin och hyrdes sedermera ut till olika typer av dansverksamhet, klubbar och musikevenemang under många år.

År 2017 påbörjades ombyggnationen till det som under vintern 2018/2019 kommer att bli Brf Amiralen 47. En förening med lägenheter vars interiör har tydlig koppling till husets byggnadsår men med en modern och smakfull twist. Färgvalen är tidstypiska och tillsammans med öppna planlösningar, loft och vackra fönster i unik utformning har Jordens arkitekter skapat lägenheter med ett spännande och karaktärsfullt uttryck.

 

Jordens arkitekter och Parla – balans mellan historia och modernitet

»Arkitektur handlar inte enbart om byggnaden utan om de som använder den. Vårt uppdrag är att involvera människor och att forma deras drömmar. Vi är proaktiva, undersöker processer och för konversationer som drivs av socialt engagemang och där miljömässiga frågor står i fokus.« Så beskriver Jordens arkitekter sig själva.

När de fick uppdraget att rita om Tangopalatset till lägenheter skulle den k-märkta fasaden behållas och lägenheterna skulle skräddarsys för att passa både huset och dess nya invånare. »Det syns på långt håll att det här är ett hus med karaktär – en personlighet som inte bara kräver att behandlas med respekt, utan som också har för avsikt bli en självklar del av framtidens Malmö.«

Det gamla innanmätet hade gjort sitt och revs ut till förmån för ett helt nytt. De stora fönstren utnyttjas maximalt och kommer att resultera i flera unika bostäder i varierande storlek mellan 27 och 94 kvm, utformade både som loft- och vindslägenheter. I gatuplan kommer det att finnas plats för en rad väl utvalda butiker. All inredning är specialritad för huset och samspelet mellan karaktären hos exteriör och interiör är tydlig. Ambitionen kring färg- och materialval är att komma bort från det vita, och att återknyta till den palett som var aktuell vid den tid då Karl-Axel Stoltz ritade huset.

Parla uppför bostäder med hög arkitektonisk nivå, både interiört och exteriört. Hållbara material, teknisk- och ekonomisk hållbarhet står alla i fokus, och det som Parla bygger, byggs med långsiktighet som ledord. Kvalitet är således också en viktig aspekt och med skickliga hantverkare, materialleverantörer och unika samarbeten med framstående arkitekter, kan sådan kvalitet upprätthållas och infrias i varje projekt.

»För att skapa unika bostäder behövs unika samarbeten, och det är Parlas styrka. Vi parar ihop visionära arkitekter med våra egna hantverkare och materialleverantörer som vi av erfarenhet vet håller högsta klass.« säger Ömer Parlayan som är grundare och byggmästare på Parla. Han menar att det krävs fler parter än man kan tro, för att skapa bra bostäder, och att alla dessa parter presterar sitt yttersta. Fastighetsmäklare ska i slutet av processen ta över och på ett förtroendefullt sätt sälja bostäderna.

Då Parla tog sig an projektet med Tangopalatset krävdes en fin balans mellan det gamla och det nya, och för att vördnadsfullt ta hand om byggnaden inleddes ett tätt samarbete med Jordens arkitekter, antikvarier på Malmö museum, konsulter med specialistkunskap samt med Bolaget som nu förmedlar bostäderna till kund. Resultatet av alla parters goda samarbete blir unika bostäder i en byggnad med bevarad karaktär och personlighet, som har för avsikt att bli en självklar del av framtidens Malmö.

Amiralen 47

Amiraln 47

Amiralen 47

Interiör med fingertoppskänsla i Amiralen 47 – platsbyggt!

Från gatan reser sig den karaktärsfulla tegelbyggnaden mot himlen. Det rustika teglet ihop med stora spröjsade fönstren skapar onekligen en vacker exteriör och det är inte svårt att tänka sig att huset en gång agerat kyrkobyggnad! Det är inte heller svårt att föreställa sig vilket underbart ljus de allra högsta fönstren släppt in under tiden byggnaden hyste danslokaler. Nu har det blivit dags för Brf Amiralen och de 29 arkitektritade bostäderna att flytta in i huset och ge byggnaden nytt liv med unika lägenheter!

I Brf Amiralen 47 har stor omsorg lagts vid färg- och materialval. Vacker vitoljad ekparkett ligger i stavmönster på alla sällskapsytor och både väggar och tak är målade i en matt, ljust varmgrå färg. Snickerierna är i sin tur målade i tidsenlig ljusrosa och grått.

Trappor i loft- och etagevåningar är tillverkade i massiv ek och har behandlats med skyddande och förskönande hårdvaxolja. Räcken till trapporna är pulverlackerade i samma färg som köket i respektive lägenhet. Garderober är platsbyggda och tillverkade av snickeri.

De härliga köken är gediget platsbyggda och kökssnickerierna färgsatta i gråtonad turkos eller blågrå. I vindslägenheterna är även takbjälkarna målade i samma färg och bidrar till ett unikt uttryck! Bänkskiva och stänkskydd i köken består av ljus Murkar Calacata-marmor. Vitvaror är integrerade för snyggast finish och vaskar är nedsänkta i marmorbänkarna. Färger och material skapar en skön harmoni och ett modernt uttryck med tydlig anknytning som för tankarna till 30-talet. De vackra fönstren sätter en fantastisk prägel och släpper in mängder av ljus. Allting är väl genomtänkt och detaljerna tar för sig på allra bästa sätt. Originellt och stramt med en skönt balanserad kaxighet!

Badrummens ytor målas med en ljust gråblå färg. Ett grått, matt kakel i stående format täcker väggytor medan klinker med kvadratisk form täcker golven och en ljusgrå fog skapar en mjuk övergång.

Färgharmoni, moderna materialval, respekt för byggnadens ursprung och en delikat fingertoppskänsla karaktäriserar detta unika boende!

Amiralen 47

Amiralen 47

Bolaget fastighetsförmedling presenterar stolt Amiralen 47 – modernt, historiskt och originellt!

81 tankar om ”Lanseringsdags – Amiralen 47

 1. Hej!
  Jag lämnar min intresseanmälan för lägenheterna.

  Med Vänlig Hälsning
  Josefine Stefansson

 2. Hej.
  Kan inte komma den 12e men vill anmäla mitt intresse på en lägenhet i tangopalatset 🙂 Storlek spelar mindre roll men det måste vara en med de stora fönstrena.
  0703655324
  Jessica Eklund
  Perstorpsvägen 95
  23591 Vellinge

 3. Vilka underbara lägenheter! Vägg/takfärgen är så fin, skulle hemskt gärna vilja veta vilken slags färg man målat med och färgkod…

  • Hej Sandra!

   Jag ber en ansvarig mäklare kontakta dig!

   Trevlig helg!
   Emelie

 4. Hej,
  Jag anmäler mitt intresse och kommer gärna på visning.

  Vänligen,
  Thea

  • Hej Thea.

   Lägenheterna är inte färdigbyggda ännu men jag ber en ansvarig mäklare kontakta dig!

   Vänliga hälsningar,
   Emelie

  • Hej Josefine!

   Lägenheterna är inte färdigbyggda än men jag ber en av våra ansvariga mäklare ta kontakt med dig!

   Trevlig helg!
   Emelie

 5. Hej!
  Jag lämnar min intresseanmälan för lägenheterna.

  Med Vänlig Hälsning
  Jacob Wisén

  • Hej Jacob!

   Jag ber en av våra ansvariga mäklare ta kontakt med dig.

   Vänliga häslningar,
   Emelie

  • Hej!

   Jag ber en av våra ansvariga mäklare att kontakta dig.

   Ha en fin helg!
   Emelie

  • Hej Jacob!

   Jag ber en av våra ansvariga mäklare ta kontakt med dig.

   Vänliga hälsningar,
   Emelie

  • Hej Simon!

   Jag ber en av våra ansvariga mäklare att ta kontakt med dig.

   Trevlig helg!
   Emelie

 6. Hej!

  Anmäler gärna mitt intresse om det fortfarande finns tillgängliga 1:or eller 2:or.

  Mvh
  Sam F

 7. Hej är intresserad av en trea eller fyra. Hade gärna kommit på visning!
  Hälsningar
  Sara Grandin och Konrad Mortin

  • Hej Sara!
   Lägenheterna håller på att byggas just nu. Ber en mäklare ta kontakt med dig.

  • Hej Andreas!
   Ngn av våra ansvariga mäklare tar kontakt med dig.

 8. Hej
  I am interested in buying a flat in Amiralsgatan 47. Kindly furnish me with the details.

  Best regards,

 9. Hej!

  Vill lämna en intresseanmälan! Ansvarig mäklare får gärna kontakta mig.

 10. Hej,
  vi är två pensionärer, som bor alltför stort i ett radhus i Lund.
  Vi är nyfikna på 3orna på 76-77 kvm i Amiralen 47.
  Finns ngt att se på plats?
  Hälsning Kenneth Andersson

  • Hej Kenneth!
   Huset är under uppbyggnad, men vi har mycket material att titta på. Jag ber en av våra mäklare att kontakta dig, så ser vi om vi kan hjälpa till.

 11. Hej, kommer det att finnas balkonger till dessa lägenheter? Jag är intresserad av en 3a i så fall.

  mvh
  Per

  • Hej Per!

   Det finns flera treor med balkong. Jag ber ansvarig mäklare att ta kontakt med dig!

   Vänliga hälsningar,
   Emelie

  • Hej Ulrika!
   Du kommer att bli kontaktad av en av våra mäklare.
   Mvh Charlotta

  • Jag har bett min mäklarkollega kontakta dig!

   Vänliga hälsningar,
   Emelie

 12. “Vacker vitoljad ekparkett ligger i stavmönster på alla sällskapsytor”

  Varför har ni denna text när den inte stämmer?? Ni ljuger ju? det är inte stavmönster som på bilden.

  • Hej Johan!
   Det har blivit en ändring i arkitektens val av golv sedan bilderna gjordes och det kommer att vara stavparkett istället för fiskbensparkett som på bilderna (finns prover på vårt kontor om du är nyfiken)! Ha en fin dag!
   Vänliga hälsningar,
   Emelie

  • Hej Malou!
   Jag ber en ansvarig mäklare kontakta dig.

   Ha en fin dag!
   Emelie

 13. Hej jag är mycket intresserad av antingen en 1:a eller en 2:a!

  Med vänliga hälsningar,
  Linn Frantzen

  • De är ute till försäljning. Ber Emelie ta kontakt med dig.
   Hon är ansvarig för projektet.

  • Hej Robert!
   Jag ber ansvarig mäklare Emelie Gabrielsson kontakta dig.
   Vänliga hälsningar,
   Emelie

  • Hej!
   Emelie som är ansvarig mäklare tar kontakt med dig snarast. Är bara ett par kvar!

   Mvh Charlotta

 14. Hej,
  Jag skulle vilja ha mer info om Amiralen 47. Finns det lägenheter kvar?
  Med vänlig hälsning,
  Frank

  • Hej Frank!
   Jag ber Emelie Gabrielsson, som är ansvarig mäklare, kontakta dig.
   Vänliga hälsningar,
   Emelie T

  • Hej Fredrik!

   Ett lånelöfte från banken är ett måste för att kunna köpa bostad och ett sådant beror av era ekonomiska förutsättningar. Mitt tips är att ni kontaktar er bank så kan de hjälpa er med en kostnadskalkyl! Alla kvarvarande objekt i Amiralen 47 finns på vår hemsida och Emelie Gabrielsson är ansvarig mäklare. Har du frågor om projektet är du varmt välkommen att kontakta henne på emelie@bo-laget.se!

   Önskar er en fin dag!
   Emelie T

  • Hej! Jag ber min kollega Emelie Gabrielsson, som är ansvarig för projektet, att kontakta dig.

   Ha en fin dag!

 15. Hej, jag hoppas att jag inte är för sent ute, skulle vilja ha lite mer info ang. dessa lägenheter.

  • Hej Angela!
   Tyvärr är det för sent. Vi har inga kvar att sälja!
   Mvh Charlotta

  • Hej Lisa!
   Tyvärr är det för sent. Vi har inga kvar att sälja!
   Vänligen,
   Emelie

 16. Hej,
  Är det hyreslägenheter eller bostadsrätter? Jag är intresserad av en 4:a.
  Med vänlig hälsning,
  Janette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*