Bostadsmarknaden höst 2019.

 

Små prisförändringar på bostadsmarknaden.

Bostadsmarknaden höst 2019

Bostadsmarknaden enligt rapport från Svensk Mäklarstatistik är gjord 7 oktober, se nedan.

Den senaste månaden ökade bostadsrättspriserna i riket med +1% medan villapriserna var oförändrade. Jämfört med ett år sedan har priserna på bostadsrätter i riket ökat med +3% medan villorna ökat med +2%, visar de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.

Bostadsrätter

– Senaste månaden ökade bostadsrättspriserna med +2% i Stor-Stockholm och Stor-Göteborg, +1% i centrala Stockholm och centrala Malmö medan priserna i Stor-Malmö och centrala Göteborg var oförändrade. Prisutvecklingen på årsbasis varierar mellan 1% och +7%. Det lägre värdet hittar vi i Stor-Göteborg medan det högre gäller Stor-Malmö, säger Hans Flink, Försäljningschef på Svensk Mäklarstatistik.

Villor

– Villapriserna ökade med +1% i Stor-Stockholm och Stor-Göteborg förra månaden medan de var oförändrade i Stor-Malmö. På årsbasis har villorna en prisutveckling mellan 1% och +5% där det sistnämnda gäller Stor-Malmö, konstaterar Hans Flink.

Marknaden

– Antalet sålda bostadsrätter och villor under årets första nio månader i år nådde en ny rekordnivå på drygt 125.000, vilket är 5.000 fler än samma period förra året. Största antalsökningen nåddes i Stor-Malmö med +10% och Stor-Stockholm med +6%. När det gäller säljtiden – alltså antal dagar mellan annons och kontrakt – i de tre storstäderna ligger den nu på cirka 30 dagar för såväl bostadsrätter som villor i Malmö medan det i Stockholm och Göteborg tar drygt 40 dagar, avslutar Hans Flink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*