Gardiner som höjer helheten

Gardiner ramar in, höjer helheten och skapar en ombonad känsla, håller ni inte med? Gardiner tycks verkligen ha fått förnyat förtroende i hemmet, och med all rätt. Textilier skapar en mjuk och ombonad känsla som inget annat. Att rama in fönstren med gardiner är verkligen något som kan göra stor skillnad för helhetskänslan… och det finns otaliga varianter att välja mellan.

Skirt och mycket textil

Se så mycket gardinen tillför den här relativt sparsmakade inredningen! Fint med en rejäl längd skjuten åt ena sidan. Att hänga gardinen på glid i en takskena gör det lätt att föra tyget fram och tillbaka och ger jämna veck. Dessutom maximeras intrycket av takhöjden när gardinen löper hela vägen uppifrån taket ner till golv.

Gardiner som mjuk inramning

I lägenheten ovan ger gardiner i samma färg som väggarna en fin, mjuk inramning. Subtilt men fint med en mjuk struktur till de strama funkisfönstren.

Även i detta vardagsrum har gardinerna fått en färg som mjukt smälter samman med väggfärgen.

I sovrummet ovan ger en gardin mjuk övergång mellan garderobsdörrar och fönster utan att kompromissa på ljusflödet.

Förstärk takhöjden med gardiner

Rama in vackra fönster och förstärk takhöjden med hellånga längder som släpar lite i marken. Fint att ha samma färg i rummen intill varandra. Gardinerna framhävs på olika sätt med olika väggfärger, men det samlade intrycket bli enhetligt. Den här ljust pudriga färgen är fantastiskt fin!

gardiner
gardiner

Stram och elegant minimalism med väl tilltagna gardinlängder i tunn textil – inte dumt, eller hur?

gardiner

More is more

gardiner

Crèmefärgade, skira gardiner är svårt att misslyckas med. Särskilt fint här, att det hänger en längd mellan de två fönstren, inte enbart på sidorna. Känslan blir extra mjuk och ombonad.

Sammet ton i ton

gardiner

I det här blå sovrummet gör sig mörka sammetsgardiner vackert! Trevligt att både vägg och gardin är blå men att strukturer och nyans skiljer sig åt.

Skira gardiner med knyt upptill passar superfint med möbler i neutrala toner och detaljer i ockra och rost.

Visst är det härligt med gardiner? Det finns en uppsjö av olika varianter, både textilstrukturer, upphängningsvarianter och färger. Fina gardiner går att hitta hos många budgetkedjor men kan även sys upp efter exakta mått i textilbutiker. Välj det som passar din budget bäst, det finns något för alla.

Men prova, jag kan nästan garantera att du inte kommer bli besviken på värmen om mjukheten du kan uppnå med gardiner. Vare sig du har en stram minimalistisk inredningsstil, en bohemisk färgstark eller vilken som helst däremellan. Gardiner ramar in, höjer helheten och skapar en ombonad känsla!

För vidare inredningsinspiration, eller om du letar efter ett nytt hem, se vilka boenden vi förmedlar just nu. För tips på fina gardiner kika exempelvis här, här eller här.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*