Nu är vi mitt i den blomstrande sommaren och i år har vi sett en tydlig trend som vi hoppas håller i sig - att använda blommor i mat. Ätbara blommor går att använda som garnityr, konservera eller koka upp till en sirap. Försommaren har varit rik på blommor och här följer några smakrika idéer:

Att lägga in gräslökens knoppar och använda istället för kapris fungerar alldeles utmärkt! De är både goda och vackra att lägga i potatissalladen.

Har man smultronplantor som breder ut sig kan man kanske avvara några av de vita skira blommorna som dekor till en somrig smörgåstårta. Denna tårtan fick lager av kallrökt lax, lyxig räksallad och rom. En riktigt somrig lunch!

Syrénsirap är ett färgstarkt och sött tillbehör till glassen, koka upp blommorna med lite vatten tillsammans med socker men tillsätt även några blåbär för att förstärka den lila färgen ytterligare.
Vi på Bolaget önskar er en fin sommar och kikar vidare efter fler goda blommor att ge tips om!