Vi fortsätter våra tips om ätbara blommor, idag skriver vi första augusti och ser att trenden med ätbara blommor höll i sig! Många vill ha en dekorativ köksträdgård - en så kallad "Potager"- där man blandar grönsaker och blommor, så smart att då välja ätbara blommor! Praktiskt också för den lilla trädgården, där man vill få plats med mycket på en begränsad yta. Vi har samlat på oss några fler tips på ätbara blommor som vi gärna delar med oss av, både från naturen och trädgården.

Först ut; saffranssmör med cerise Vresros. Vid havet ser man ofta utbredda partier av den knalliga Vresrosen, hacka ner och tillsätt i vispat smör med saffran. Toppa med lite flingsalt, supergott till grillat!

De goda blommorna på Svartvinbärssalvian (Salvia microphylla) kan användas på flera sätt i mat och dryck. Ett dekorativt sätt är att frysa in dem i iskuber. De är goda och doftar svarta vinbär. Läckert i en läskande sommardrink!

Krasse är numera en klassiker i sallader och på mackan. De kryddiga blommorna smakar lite som en mild rädisa, både blommor och blad är utmärkta att använda i mat. Krassen är väldigt lätt att odla och dekorativ i både kruka och i trädgårdslandet.
Vi hoppas att trenden är här för att stanna!