Ett unikt boende med färg, tapet och mönster

Ett unikt boende med färg, tapet och mönster

Emelie Tjäder Publicerad den 12 Mar 2021

Välkomna till ett unikt boende med färg, tapet och mönster! Alldeles nyligen sålde vi ett unikt boende med en karaktär och känsla som verkligen berör. I det här hemmet används mycket färg, tapet och mönster som skapar ett alldeles ljuvligt uttryck. Vi kikar lite närmre!

unikt boende med tapet och mönster

Färgsprakande sällskapsrum

Vi börjar på bottenplan. Via den egna uteplatsen äntras det här ljuvliga rummet. Massor av färg men känns inte alls rörigt, bara varmt, ombonat och mjukt. Duvblått återkommer på både väggen med valvet och upp i trappen. Köksluckorna har målats i en ganska intensiv grön färg och kombinerats med bladmönstrad tapet på väggen. Den stora rödmönstrade mattan. Inte en kombination för fegisen precis!

unikt boende med tapet och mönster
unikt boende med tapet och mönster

Trärent och färgklickar

Åt andra hållet återkommer samma blå färg samt färgklickar av gult i kuddar och gardin vid ingången. Takbjälkarnas trärena yta återkommer i Mogensen-stolarna med flätad sits och i den lilla hyllan innanför dörren.

unikt boende med tapet och mönster

Ägarna av bostaden har ett underbart sätt att blanda och hänga konst på. Att våga blanda färg, form och hänga både högt och riktigt lågt – verkligen inspirerande!

unikt boende med tapet och mönster

Ett mörkt sovrum

Det här lilla hörnet invid fönstret är så fint med kaxig fotokonst, charmigt bord med svarvade ben, Dux-fåtölj, torkad hortensia i grov vas, Morristextil och en spännande väggskulptur. Visst är det svårt att inte gilla!

unikt boende med tapet och mönster

På ovanvåningen fortsätter de modiga färg- och mönstervalet. Det stora sovrummet har fått en djupt blå nyans på väggar, och tak! Den monokroma färgsättningen skapar onekligen en mysig atmosfär.

sovrum

Roströda gardiner, intensivt mörkblå sänggavel och dessutom ettkraftigt mönstrat överkast. En modig kombination som verkligen ger utdelning. Se så vackert ljuset faller in på väggen. En effekt som är svår att erhålla med vita väggar.

Färgstarka barnrum

sänghimmel

Ovanvåningens hall har tapetserats med stormönstrad växttapet och den minsta barnrummet har målats i en mjuk grågrön kulör. Tillsammans med ockragul sänghimmel och mönstrad matta skapas ljuv inredningsmusik.

barnrum

Även det andra barnrummet har fått färg. Här en dov grålila tillsammans med sänghimmel i rosa och mörk auberginefärgad gardin. Dessutom svart-vitprickig lampa och gult sängbord.

Det här är verkligen ett unikt boende med färg, tapet och mönster. Ett boende som visar hur underbart det kan bli att våga annat än vitt!

För att se fler bilder från detta härligt färgstarka hem kika här.