Fem år senare - en lägenhet, två hem

Fem år senare - en lägenhet, två hem

Emelie Tjäder Publicerad den 20 Oct 2020

I slutet av förra veckan sålde vår nya mäklarkollega Andreas en underbar tvåa på Stenbocksgatan i Rörsjöstaden. Den här lägenheten har vi sålt tidigare, närmre bestämt 2015. Grunden är densamma idag men med textilier, färg och möbler går det att skapa väldigt olika uttryck. I det här inlägget ses tydligt prov på det – häng med!

Kök

Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning och i det stora köket får ett rejält köksbord plats. Både 2015 och 2017 valde ägarna runda pelarbord. Runda bord kan bidra till ett mjukare flöde i rum med mycket raka former, vinklar och kanter. Dessutom är runda bord med pelarfot perfekta när man vill att bordet inte ska vara alltför skrymmande, men ändå möjliggöra plats för många gäster. Säljaren 2015 hade valt ett vitt bord och stolar med kromade ben. Säljaren 2020 gav både kök och vardagsrum gardiner i beige toner och möbler av olika träslag.

Köket är precis detsamma men med olika känsla. Färska gröna snittblommor och krom ger gav ett svalt intryck 2015, och torkade/mörkare gröna växter bidrog till en varmare känsla 2020. Trädetaljerna ger också en mjuk kontrast mot det vita.

Vardagsrum


Säljaren 2015 valde vita väggar och sparsmakad inredning i vardagsrummet. 2020 har rummet istället fått en mustig grön väggfärg och platsbyggd förvaring. Även elementet har målats in i väggfärgen!
Ägarna 2015 valde ljusa väggar och mörk soffa medan ägarna 2020 målade väggarna mörka och bytte till ljus soffa i varm ton. En rislampa ger mjukt allmänljus och fungerar fint tillsammans med många olika inredningsstilar. Både ägarna 2015 och 2020 valde att sätta en rislampa i taket.

Sovrum

Från sovrummet löper vyn hela vägen bort till köksfönstret. De vackra originaldetaljerna är bevarade och funktionerna är samma, med krokar på väggen och garderober. Nyansen på väggarna är något mörkare 2020, garderobsluckorna har annat utförande och knoppar i mässing. Märk väl hur stor skillnad den mörka pallen till höger om garderoben, och den textilklädda lampan, gör för bilden. De runda formerna tillför mjukhet och värme. Den här bilden visar också tydligt hur stor skillnad en svag nyansskillnad gör för känslan i ett rum. Originalsnickerierna framhävs också tydligare med en något mörkare kulör.
Även vyn åt andra hållet märks tydligt hur snickeridetaljerna får ta mer plats. Vägglisten och den fria golvytan gör att rummet upplevs större.

Det var allt från Stenbocksgatan för den här gången, på återseende!