Höstinspiration från butiken

Höstinspiration från butiken

Emelie Tjäder Publicerad den 16 Nov 2020

Nu är hösten här, nästan vintern... och vi har gett butiken en inbjudande förändring med mustiga färger och varma toner. Flera härliga produkter har äntrat hyllorna och känslan är mjuk och ombonad med samtidigt exklusiv. Här kommer ett litet smakprov!

Visst är man otroligt sugen på att tända ljus nu? Mörkret börjar krypa sig på vid 16-tiden och suget efter att kura ihop sig under en filt och fylla hemmet med mysig belysning blir allt starkare. Ett kluster av ljuslyktor är svårslaget, det är ju så fint att blanda olika storlekar, former och färger. Vi har flera fina lyktor i glas. De bruna ger perfekt höstkänsla och tillsammans med boule-lyktan från Skogsberg & Smart skapas magi! Vi har även använt enkla klarglas som lyktor och de med struktur är härliga doftljus.

Quod – doftljus med det lilla extra

Ett nytt varumärke i butiken är Quod som gör fantastiska doftljus av sojavax. Vaxet är veganskt, paraffinfritt och har hög doftmättnad. Veken är gjord av ekologisk bomull och brinntiden är upptill 80 timmar. Ljusen är placerade i vackra keramikburkar som kan fyllas på med refillpåsar när ljuset brunnit upp. Det går också utmärkt att ge burken nytt liv som vas, tandborstmugg eller till förvaring av små fina ägodelar.

Infinity

Mässingslyktorna Infinity från Skogsberg & Smart har en ren och klassiskt vacker form. Såhär beskriver formgivarbyrån Bernadotte & Kylberg lyktorna: "Med Infinity ville vi skapa en oändlig lek med ljus. Genom att dela en cylinder kan man placera ljusreflektorerna (eller skärmarna) på ett sätt som passar in i rummet eller där den är placerad. Det faktum att skärmarna inte är fästa vid varandra ger användaren alla möjligheter till att förändra dess utseende.”

Vaser med karaktär

Något annat som vi valt att ta in är större vaser. Nu under höst och vinter är det ju underbart att köpa hem till exempel amaryllis eller stora kvistar med bär och sätta i vas. Även grenar utan löv är härligt i vas! Speciellt vackert blir det i en formstark vas. Den maffiga varianten här nedan finns både i klarglas och i en matt, ljuvlig struktur i svart och beige.

Vasen Kolonn från Skrufs glasbruk är handblåst och formgiven av Carina Seth Andersson, som också ligger bakom de moderna vas-klassikerna Pallo och Dagg.

Glaskonst

En annan favorit är den handblåsta lampan Cluster lamp eller Grape lamp som den också kallas. Vacker som skulptur, precis som den är, eller med tillhörande lampsladd och liten ljuskälla i mitten. Ljuset sprids på ett stämningsfullt sätt och lampan går både att lägga eller hänga i medföljande krok. Lampan finns i tre storlekar. Den minsta varianten har ingen tillhörande ljuskälla, men går att komplettera med ljusslinga i miniformat.

Varmt välkomna in till oss i butiken! Vi har öppet måndag-fredag 11-18 och står redo att hjälpa dig med inredningstips, gå-bort-presenter eller gåvor till dig själv!