Inspiration: hemmakontor

Emelie Tjäder Publicerad den 12 Feb 2021

Här kommer lite inspiration till ditt hemmakontor! Hemmakontoret har under det senaste året blivit allt viktigare. Kanske har du aldrig haft ett tidigare, eller kanske vill du piffa upp det du redan har?

Förvaring och att solljus

Att platsbygga en bänk och/eller skåp såhär under fönstren är en riktigt smart idé! För den som inte är händig, går det ju också utmärkt att sätta upp skåpstommar till exempelvis avsedda för kök. Då går det både att strunta i luckorna eller köpa till om du vill göra förvaringen dold.

hemmakontor
hemmakontor

Ett smalt bord med ena kortänden invid en vägg blir enkelt ett fint hemmakontor. Kombinera gärna med en (eller flera!) tavlor på väggen intill bordet så skapas en lite mer rumslig känsla. Istället för tavla kan du även montera öppna hyllplan eller ett skåp till förvaring. Att, som på bilden ovan, placera förvaring bakom bordet ger också en känsla av att minikontoret blir ett rum utan att du behöver tumma på känslan av rymd.

hemmakontor

För den som har möjlighet är det kanske ännu trevligare att ha ett bord med kortsidan mot väggen såhär, invid ett fönster så det går att titta ut emellanåt. Visste ni att mängden dagsljus tre meter in i rummet minskar med hälften och sex meter in i rummet är lika med noll? Så om du inte sitter vid ett fönster, passa på att gå en kort promenad på lunchen så du kan tillgodoräkna dig lite välgörande ljus och D-vitamin!

hemmakontor

Att sätta upp hyllplan och använda dessa till både förvaring och som skrivbord är ett ypperligt sätt att skapa ett litet hemmakontor på. Fint gjort här mellan garderober och vägg. Både riktigt enkelt, och riktigt smart! Om det känns trist att sitta in mot en vägg är det perfekt att montera en spegel på väggen ovanför och på så sätt locka in ljuset från ett fönster!

Gardiner, belysning och mys

En lång bordsskiva längs med en vägg ger enkelt plats till både en och två kontorsplatser. Snyggt här att skivan liksom svävar utan ben! Sätt förslagsvis upp inspirerande konst eller liknande ovanför skrivbordsytan för att göra platsen mer trivsam. En växt i kruka eller blommor på snitt piffar upp och skapar extra trivsel. Viktigt i ett hemmakontor är bra belysning! Gärna både från tak och mer punktriktad belysning i form av en skrivbordslampa.

skrivbord

Både skivor i trä, sten eller glas fungerar fint!

skrivbord

Det finns inget hinder för mörkt målade väggar om belysningen är god... och känslan blir genast lite mysigare!

hemmakontor

Även ett litet, litet rum kan bli ett fint hemmakontor. Helt okej med lite stök, så är det väl kontorsplatser oftast ser ut? Fint att skapa kontrast med en mix av gamla möbler och ny, stramare hyllförvaring. De långa gardinerna ger en riktig mysig, ombonad känsla!

Hoppas du fått lite inspiration till ditt hemmakontor och blir sugen på att skapa dig en riktigt trivsam kontorsplats hemma!

(Bilderna är länkade.)