Klarglas - en klar favorit!

Klarglas - en klar favorit!

Emelie Tjäder Publicerad den 5 Nov 2019

Strukturer och ljus

En vacker och inbjudande inredning karaktäriseras ofta av kontrasterande materialval. Kanske går färgerna ton i ton men strukturerna och kontrasterna är det som gör skillnad. Hårt möter mjukt, kallt möter varmt och ljust möter mörkt. Oavsett inredningsstil så är klarglas något som alltid passar. Glaset reflekterar ljus och innebär inga svåra färgbeslut utan speglar de färger som redan finns i rummet. Blommor är något som verkligen förhöjer känslan i ett hem och har förmågan att sätta pricken över i.

Grönska i vas

I vasen behöver det inte nödvändigtvis sättas dyra snittblommor utan det kan med fördel också vara några vackra grässtrån eller kvistar från uteplatsen, vägkanten eller trädgården. Att sätta blommor i en vas av klart glas går sällan fel, men om vasen ska stå på ett rejält matbord eller bli centerpiece på ett soffbord - var inte rädd för att ta i med storleken! Man måste absolut inte fylla hela vasen! Tänk istället gärna höjd eller bredd på det du väljer att sätta i vasen. På Västergatan 40 är takhöjden imponerande. Den stora Dagg-vasen passar perfekt med sin mjukt bubbliga form och sitt klara glas på matbordet! Den här pampiga våningen ligger på Gamla Väster, är stylad av säljare i samråd med Bolagets stylist och finns till salu just nu. Kika gärna in här om du vill se fler bilder! För allmän inredningsinspiration följer här en hel drös med bilder där de som inrett arbetat på ett riktigt fint sätt med både strukturer, kontraster och med klarglas som gemensam nämnare. Inredaren Louise Liljencrantz har en tydlig stil med lyxiga materialval som känns minimalistisk men ändå varm och inbjudande. En vas i klarglas med vippig eukalyptus ger mjukhet och vackra reflektioner. Härligt tjockt glas har ibland en ton av grönt i sig. Den tjocka ojämna formen på vasen passar vackert till den naturfärgade, svala inredningen på Thottsgatan i Malmö. Såld alldeles nyligen och finish-stylad av oss!

Klassiker

Dagg-vas på rejält soffbord i trä - fint eller hur? IIttalas klassiska Alvar Aalto-vas har en mjukt böljande form som likväl är avskalad och ren i sitt uttryck. Vacker året runt! En enkel glasvas med avsmalnande hals passar perfekt till lite längre, gängligare blommor och strån.

Mustigt mörkt, skandinaviskt ljust

Mustiga färger och härlig materialkombination i denna bild! Friskt vågat med den skarpt rödrosa färgen på blommorna men det fungerar väldigt fint ihop med väggfärgen och den klara vasen. Ljust och ljuvt! Ranunkel, tulpaner och grönska i den här våriga buketten i glasvas. Lägenheten ligger i Lund och såldes av oss i somras! Stylad av säljaren i samråd med Bolagets stylist. Ljusa väggar och mörka möbler i vacker kontrast med glasbord och vita blommor. Här har inredaren lyckats ypperligt med materialmixen. Rustik kruka, blankt glas, kromad metall, plexiglas, sammet och ull. Alla toner är mjuka och naturnära medan materialmötena är det som höjer helhetskänslan! I S:t Knuts uppskattade kvarter sålde vi den här lägenheten i våras. Skandinaviskt ljus med lutade brädgolv, vitt, crème och kontrasterande detaljer i rött och orange. Se så fint glasvasen och vattnet drar solljuset till bordsytan och skapar fina speglingar i fatet! Stylat av säljare och stylist i samråd. Klotvas i klarglas i minimalistisk inredning på Davidshall, såld av Bolaget.

Mörkt och mysigt

Även i en mörk inredning är klarglas vackert, det lockar in och sprider ljus! Som sagt, var inte rädd för att ta i! Rejäla grenar i en hög vas kan bli riktigt maffigt och snyggt! Frodig bukett i hög cylindervas på Möllevången. Såld av Bolaget tidigare i år, stylad av Bolagets stylist.

Mjuka havretoner

Havretoner i mjuk balans med kontraster som skapar underbar helhetskänsla. Grov gjute, böljande trä, transparent linne och ett stick av svart i lampa och gardinstång. En detalj i svart är perfekt att sätta till mjuka beige toner för att skapa en kontrast som höjer helheten! Glasvasen lockar in ljuset till bordet och den ojämna ytan på vasen tillför ytterligare en dimension. Samma lampa och mjuka havretoner finns i denna bild. Även här lockar glaset in ljuset och skapar en fin kontrast med sin släta yta.

Mix av stramt och mjukt

Strama vasen Pallo från Skrufs glasbruk, formgiven av Carina Seth Andersson, är en återkommande favorit. Väldigt snygg ihop med rustika material, som i denna bild, men lika fin i en stram inredning. Underbar såhär med rejäla grenar i. Vasen finns i två storlekar och finns i Bolagets butik. Häftiga kontraster mellan klassiskt pampigt och modernt stramt... och vaser i klarglas - såklart!
Det var allt för nu. Hoppas ni blivit inspirerade och ha en fin vecka! Varmt välkomna till butiken för att spana in våra fina glasvaser i olika form och storlek!
Bildkällor: bo-laget.se, archdaily.com, inredningshjalpen.com, residencemagazine.se, artilleriet.se, trendenser.se, liljencrantzdesign.com