
Chair 14
Chair 14 formgavs av av Michael Thonet så tidigt som 1859 och har idag sålts i över 80 miljoner exemplar världen över; en sann klassiker alltså! Stolen brukar i folkmun kallas för Thonet och det finns många varianter av den klassiska formen. Stolen är tillverkad i massiv bok och finns i obehandlat trä, med betsad eller lackad yta och i flera olika färger. Sitsen finns både i trä och blekt rotting.

Lilla Åland
Pinnstolarnas pinnstol Lilla Åland formgavs 1942 av Carl Malmsten. Inspirationen hittade han i Finströms kyrka på Åland där bysnickarens handsvarvade stolar fick stå modell. Stolen kan tyckas enkel i sin form men de svarvade pinnarna och avsluten är mycket genomtänkta, liksom den mjukt holkade sitsen. De rundade formerna ger stolen mycket god komfort.

Sjuan 3107
Arne Jacobsen formgav för Fritz Hansen 1955 en vidareutveckling av stolen Myran. Den fick namnet Sjuan och har kommit att bli Fritz Hansens mest sålda stolar och har närmast fått ikonstatus. Stolens sits består av nio lager formpressad fanér och två lager bomull. Denna uppbyggnad ger stolen en nätt siluett och bekväm flexibilitet. Sjuan finns både som matbords- och kontorsstol, barstol och karmstol samt även i barnstorlek. Stolen finns också i en mängd olika färgställningar och i olika typer av klädda varianter.
Tessins väg 14
Kommendörsgatan 11
AJ
AJ-serien formgavs 1957 av danska arkitekten Arne Jacobsen designade inredningen till SAS Royal Hotel i Köpenhamn. Armaturens karaktäristiska design formar ljuset och ger ett direkt och riktningsbestämt ljus. Huvudet är vippbart och kan riktas för att optimera ljusspridningen och den vitlackerade insidan ger en behaglig spridning.
Hantverkaregatan 16
Västra Ryttmöstaregatan 18B
Liljevalchsoffan
Liljevalchssoffan formgavs 1934 och var bland de första möblerna som Josef Frank formgav för Svenskt Tenn. Soffan presenterades första gången på Liljevalchs konsthall och har därav fått sitt namn. Den generösa formen ritade han i protest mot den då rådande funktionsalismen och "Svenska Slöjdföreningens tråkighet" skrev han i ett brev till Estrid Ericson.
Regementsgatan 20
Y-stolen/CH24/Wishbone Chair
Y-stolen har av flera utsetts till världens vackraste stol. Den är formgiven av Hans J. Wegner, finns i en mängd olika utföranden och har en karaktäristisk form med handflätad sits av 120 meter snöre. Stolen har funnits i obruten produktion sedan 1950, har en ergonomisk utformning och fantastisk komfort.
Hospitalsgatan 5
Tegnérgatan 27E
Bankgatan 13
PH-lampan
Prototypen till den första lampan i serien konstruerades av danske Poul Henningsen 1924 efter ett decennium av experiment. Skärmsystemet är utformat för att reflektera ljuskällan väl utan att blända. Lamporna har mellan tre och åtta skärmar tillverkade i metall, opalglas eller plast och finns i allt från bordslampor, takpendlar, golvlampor och sepgellampetter. Den mest populära varianten är PH-5 som lanserades 1958. Pendeln har fyra yttre skärmar varav den översta refelkterar ljus uppåt och de övriga nedåt. Det finns också två färgade skärmar inuti lampan som bidrar till olika slags ljus.

Västra Ryttmästaregatan 18B
Östra Rönneholmsvägen 25
Taklampa 2444
Den sirligt vackra, enkla taklampan formgavs av Josef Frank under 1920-talets senare del och han tog den med sig när han 1933 kom till Sverige och där började arbeta för Svenskt Tenn. Lampan finns med flera olika skärmar.

Bankgatan 13
Thottsgatan 16A
Dagg & Pallo
Pallo är en vad man skulle kunna kalla för en modern klassiker. Formgiven av Carina Seth Andersson för Småländska Skrufs glasbruk. Handblåst i klarglas, eller svart. Vasen finns i två storlekar och passar utmärkt för exempelvis långa franska tulpaner eller kvistar av olika slag. Seth Andersson har även formgivit vasen Dagg för Svenskt Tenn, ett eftertraktat designföremål för många. I sin design utgick Seth Andersson från exotiska föremål som Estrid Ericson tog med sig hem från resor världen över. Det fick henne bland annat att fundera över det exotiska i den nordiska naturen, det norrländska vemodet och daggdroppen som sedermera blev utgångspunkt för vasens form.
Friisgatan 6
Jetson
Duxfåtöljen Jetson producerades första gången 1966. Forgiven av Bruno Mathsson har den en skön form och finns idag i många olika textilier och färger.
Signalgatan 4
Eslövsgatan 4
Lille Petra VB1
Fåtöljen Lille Petra ritades av Viggo Boesen 1938, blev omedelbart mycket uppskattad och vann flera priser i både New York och Berlin. Den mjuka, bekväma formen utmanade dåtidens minimalistiska Bauhaus-estetik och fåtöljen kom att bli en tydlig markör för den Danska funkisstilen. Namnet Lille Petra kommer av Boesens svärmor. Benen är tillverkade i ek eller valnöt och klädseln finns i flera olika utföranden. En storfavorit under senare är har blivit den klädd i fårskinn.

Lamino
Yngve Eksröm formgav Lamino 1956 med människan som utgångspunkt, fåtöljen är producerad i naturmaterial och utformad för att vara både behaglig att sitta i och vacker att titta på!