Kök - mer än käk

Publicerad den 17 May 2023

Kök - varför är det alltid här man hamnar?

Hur många gånger slutar inte festen i köket? Väldigt ofta, eller hur? Köket har genom tid varit ett viktigt rum i alla hem. Förr användes det både som kök, matrum, sovrum och vardagsrum. Man till och med tog ett och annat bad här när det behövdes. Ett kök idag är på ett vis samma sak, ett rum där man gör så mycket mer än äter och lagar mat. Ett kök där det ryms både matbord, en härlig soffa/mjuk sittplats, gott om förvaring och stora arbetsytor är mitt drömkök.

Det är fint med ett kök där alla kan vara samtidigt, med olika uppgifter. Någon hänger vid köksbordet, medan någon annan fixar något gott att äta, och en tredje har en annan uppgift. Kök är sociala rum och ofta de mest använda i ett hem. Kök är tillåtande!

En balkong i köket blir extra yta om man gör det rätt
Runda bord är sköna att sitta vid.
Ett sommarkök - vilka toner...

Kök med balkong - lyckoträff

Har man en balkong utanför ett kök är det bästa platsen för en härlig hörna, låt dörrarna var öppna och få till bara en enkel fåtölj om inte en soffa ryms. Och ryms inte det finns det väl inget härligare än att käka här. I många äldre lägenheter ligger just balkongen vid köket. Det är stor lycka att få ha den just här. Många gånger används den kanske allra flitigast intill ett kök.

Nu är sommaren i antågande, så låt era kök vandra vidare ut på balkongen!