Så himla bra! Vid behov hängs den robusta bänkskivan i ek på den tillbyggda arbetsdelen med lådor och skåp. På så vis skapas en fullt fungerande matplats för två som dessutom kan tjäna som utökad arbetsyta vid behov i matlagning och andra köksbestyr. Önskas större golvyta lyfts skivan enkelt undan - och vipps är hela kökets golvyta fri igen. Otroligt smart!
När jag tittar vidare på de fina köksbilderna som Maja tagit så slår det mig dessutom att det allra bästa med detta köket är att säljarna (trots utförd helrenoveing av samtliga ytor i lägenheten) valt att behålla stora delar av det fina originalköket istället för att byta ut till nytt. Förbättra och förnya det fina och befintliga är många gånger mycket bättre än att kasta ut och bygga nytt. Gammalmodiga lösningar har istället på ett smart och varsamt sätt uppdaterats, kompletterats och moderniserats för att uppnå de krav vi idag normalt ställer för vardaglig komfort.
De största och mest betydande skillnaderna i köket förr och nu:
Vi är betydligt längre nu än vad vi var på 1920-talet; Arbetsbänken har höjts till modern standard. Vi har betydligt fler köksredskap, tillbehör och valmöjligheter i dagens matlagning; Förvarings- och arbetsytan har utökats till det dubbla. Vi äter idag gärna frukosten i köket istället för i matsalen; Smart matplats trollas fram vid behov.
Materialval och detaljer; På 1920-talet var köket i sig en lyx - självklart stod då funktionen i fokus. Idag går däremot funktionen nästintill alltid hand i hand med formen. Det nyinsatta vackra, italienska kaklet är både snyggt och funktionellt. Noga utvalt för att passa inredningens originalstil. Trädetaljerna i robust ek är så fint kombinerade och insatta i inredningen att man nästan kan tro att de suttit där alltid - helt fel - samtliga ekdataljer flyttade in 2010!
Ja listan på detta lyckosamt renoverade kök kan nästan göras hur lång som helst - håll utkik på bo-laget.se framöver om du är nyfiken på fler bilder från lägenheten!