Lanseringsdags - Amiralen 47

Lanseringsdags - Amiralen 47

Emelie Tjäder Publicerad den 5 Apr 2018

Amiralen 47 – från kyrka till 29 karaktärsfulla bostäder. Nu kan du teckna dig för ett helt unikt boende! Byggherre Parla Bygg Ab, som bygger boende i särklass. Ansvariga mäklare för projektet är Emelie Gabrielsson, som nås på 040-101106, och Robin Aulin- Söderqvist som nås på 040-101105.

Här hittar du alla bostäder i projektet.

 

Bostadsrättsföreningen Amiralen 47 består av 29 lägenheter i byggnaden som i folkmun kallas för Tangopalatset. Byggnaden är fem våningar hög och har en mycket karaktäristiskt exteriör med fantastiska fönster som härstammar från den tid då byggnaden var dansstudio. Lägenheterna ritas av välrenommerade arkitektbyrån Jordens arkitekter i Stockholm och byggs av Parla. Husets byggnadsår 1935 har fått sätta prägel på färgval och arkitekturens utformning är något alldeles utöver det vanliga.

Amiralen 47 Byggnaden som rymmer de 29 lägenheterna i Brf Amiralen 47 ritades av arkitekterna Carl-Axel Stoltz och Birger Linderoth 1935. Stoltz var en erkänd arkitekt som erhöll flera förstapriser i arkitekttävlingar och var under sin tid en av Malmös ledande arkitekter. Han efterträdde sin far som stadsarkitekt och innehade positionen mellan 1942 och 1969. Stoltz arkitekturstil var i stor utsträckning influerad av funktionalismen och han ritade många funkisbyggnader. År 1935 ritade han tillsammans med Linderoth den stora tegelbyggnaden vid Karlskronaplan för Filadelfiakyrkan. Kyrkan hade sin verksamhet i huset under många år. 2004 köptes de då 17 lägenheterna med tillhörande lokaler av Tangoakademin och hyrdes sedermera ut till olika typer av dansverksamhet, klubbar och musikevenemang under många år. År 2017 påbörjades ombyggnationen till det som under vintern 2018/2019 kommer att bli Brf Amiralen 47. En förening med lägenheter vars interiör har tydlig koppling till husets byggnadsår men med en modern och smakfull twist. Färgvalen är tidstypiska och tillsammans med öppna planlösningar, loft och vackra fönster i unik utformning har Jordens arkitekter skapat lägenheter med ett spännande och karaktärsfullt uttryck.  

Jordens arkitekter och Parla - balans mellan historia och modernitet

»Arkitektur handlar inte enbart om byggnaden utan om de som använder den. Vårt uppdrag är att involvera människor och att forma deras drömmar. Vi är proaktiva, undersöker processer och för konversationer som drivs av socialt engagemang och där miljömässiga frågor står i fokus.« Så beskriver Jordens arkitekter sig själva. När de fick uppdraget att rita om Tangopalatset till lägenheter skulle den k-märkta fasaden behållas och lägenheterna skulle skräddarsys för att passa både huset och dess nya invånare. »Det syns på långt håll att det här är ett hus med karaktär – en personlighet som inte bara kräver att behandlas med respekt, utan som också har för avsikt bli en självklar del av framtidens Malmö.« Det gamla innanmätet hade gjort sitt och revs ut till förmån för ett helt nytt. De stora fönstren utnyttjas maximalt och kommer att resultera i flera unika bostäder i varierande storlek mellan 27 och 94 kvm, utformade både som loft- och vindslägenheter. I gatuplan kommer det att finnas plats för en rad väl utvalda butiker. All inredning är specialritad för huset och samspelet mellan karaktären hos exteriör och interiör är tydlig. Ambitionen kring färg- och materialval är att komma bort från det vita, och att återknyta till den palett som var aktuell vid den tid då Karl-Axel Stoltz ritade huset. Parla uppför bostäder med hög arkitektonisk nivå, både interiört och exteriört. Hållbara material, teknisk- och ekonomisk hållbarhet står alla i fokus, och det som Parla bygger, byggs med långsiktighet som ledord. Kvalitet är således också en viktig aspekt och med skickliga hantverkare, materialleverantörer och unika samarbeten med framstående arkitekter, kan sådan kvalitet upprätthållas och infrias i varje projekt. »För att skapa unika bostäder behövs unika samarbeten, och det är Parlas styrka. Vi parar ihop visionära arkitekter med våra egna hantverkare och materialleverantörer som vi av erfarenhet vet håller högsta klass.« säger Ömer Parlayan som är grundare och byggmästare på Parla. Han menar att det krävs fler parter än man kan tro, för att skapa bra bostäder, och att alla dessa parter presterar sitt yttersta. Fastighetsmäklare ska i slutet av processen ta över och på ett förtroendefullt sätt sälja bostäderna. Då Parla tog sig an projektet med Tangopalatset krävdes en fin balans mellan det gamla och det nya, och för att vördnadsfullt ta hand om byggnaden inleddes ett tätt samarbete med Jordens arkitekter, antikvarier på Malmö museum, konsulter med specialistkunskap samt med Bolaget som nu förmedlar bostäderna till kund. Resultatet av alla parters goda samarbete blir unika bostäder i en byggnad med bevarad karaktär och personlighet, som har för avsikt att bli en självklar del av framtidens Malmö. Amiralen 47 Amiraln 47

Amiralen 47

Interiör med fingertoppskänsla i Amiralen 47 - platsbyggt!

Från gatan reser sig den karaktärsfulla tegelbyggnaden mot himlen. Det rustika teglet ihop med stora spröjsade fönstren skapar onekligen en vacker exteriör och det är inte svårt att tänka sig att huset en gång agerat kyrkobyggnad! Det är inte heller svårt att föreställa sig vilket underbart ljus de allra högsta fönstren släppt in under tiden byggnaden hyste danslokaler. Nu har det blivit dags för Brf Amiralen och de 29 arkitektritade bostäderna att flytta in i huset och ge byggnaden nytt liv med unika lägenheter! I Brf Amiralen 47 har stor omsorg lagts vid färg- och materialval. Vacker vitoljad ekparkett ligger i stavmönster på alla sällskapsytor och både väggar och tak är målade i en matt, ljust varmgrå färg. Snickerierna är i sin tur målade i tidsenlig ljusrosa och grått. Trappor i loft- och etagevåningar är tillverkade i massiv ek och har behandlats med skyddande och förskönande hårdvaxolja. Räcken till trapporna är pulverlackerade i samma färg som köket i respektive lägenhet. Garderober är platsbyggda och tillverkade av snickeri. De härliga köken är gediget platsbyggda och kökssnickerierna färgsatta i gråtonad turkos eller blågrå. I vindslägenheterna är även takbjälkarna målade i samma färg och bidrar till ett unikt uttryck! Bänkskiva och stänkskydd i köken består av ljus Murkar Calacata-marmor. Vitvaror är integrerade för snyggast finish och vaskar är nedsänkta i marmorbänkarna. Färger och material skapar en skön harmoni och ett modernt uttryck med tydlig anknytning som för tankarna till 30-talet. De vackra fönstren sätter en fantastisk prägel och släpper in mängder av ljus. Allting är väl genomtänkt och detaljerna tar för sig på allra bästa sätt. Originellt och stramt med en skönt balanserad kaxighet! Badrummens ytor målas med en ljust gråblå färg. Ett grått, matt kakel i stående format täcker väggytor medan klinker med kvadratisk form täcker golven och en ljusgrå fog skapar en mjuk övergång. Färgharmoni, moderna materialval, respekt för byggnadens ursprung och en delikat fingertoppskänsla karaktäriserar detta unika boende! Amiralen 47 Amiralen 47 Bolaget fastighetsförmedling presenterar stolt Amiralen 47 - modernt, historiskt och originellt!