Minimalism i Limhamn

Minimalism i Limhamn

charlotta jörgensen Publicerad den 14 Oct 2021

Minimalism - ett boende som håller vad det lovar. I Limhamn på Vasagatan ligger det panelklädda huset med stram minimalistisk framtoning. Rena linjer, volym och utsökta material präglar hela boendet. Panelen skimrar i grått, det mest önskvärda man kan få av fasad klädd i trä. Otroligt vackert. Sammanfattningsvis, ett superfint boende 400 meter från havet!

fasad i trä
Fasad

Takterrass och uteplats med gröna väggar

Lägenheten fördelar sig över två plan med de sociala ytorna i entréeplan och plan två med tre sovrum. Och allra överst en takterrass om 50 kvadrat med fantastisk utsikt. Två badrum, ett på varje plan är idealiskt!

Trappa i vitlaserad furu
Trappa från plan två till terrass

På nedre plan är ytorna öppna mellan kök och vardagsrum. Men också ett stort glasparti med skjutbara dörrar vetter mot uteplatsen som har en fantastisk vägg av murgröna. Med andra ord, under de varma årstiderna står det öppet och suddar totalt ute gränserna mellan inne och ute. Säkert är också att om höst och vintern blir både regn och singlande snö en naturupplevelse av sitt eget slag. Dessutom hjälper belysningen till och förstärker det hela, och förlänger interiöra rum med de exteriöra. För det är absolut ett utevardagsrum vi får på köpet!

Glaspartier mellan inne/ute
Vardagsrum med uteplatsen

Köket samspelar fint med de sociala ytorna på plan ett. Framförallt materialen av betong, marmor och vita släta väggar är älskad minimalism och balanserar fint med klassiker i ek och detaljer av detsamma. Dessutom ger trappan upp ett otroligt fint ljusspel och är av vitlaserad furu - helheten känns harmonisk. Till exempel de glasade partierna mot uteplatsen sätter en fin ton med den åretom-gröna murgrönan som ger kontrast till de minimalistiska materialen interiört. Sammanfattningsvis ett oerhört sympatiskt och vackert intryck på alla nivåer.

Trappa detaljer

Plan två - de mer privata rummen

Uppför trappan av vitoljad furu och vi möter andra våningen som är lika minimalistiskt utrustad i sina material. Dessutom tre sovrum, alla med sina unika detaljer och vitlaserade trägolv som ger ett mjukt intryck. Och från ett av sovrummen ansluter en fransk balkong - sammanfattningsvis en sval, nordisk atmosfär med mjukhet.

Minimalistiskt

Terrassen på taket - 50 kvadrat med utsikt

Trappan från plan två tar oss upp på taket där en terrass om hela 50 kvadrat imponerar. Med andra ord har man utsikt över de fina kvarteren runt omkring, och en fantastisk plats att vistas på under bar himmel! En sommarfest här kan inte misslyckas..

Takterrass

Varmt välkomna till Limhamn - Vasagatan 12 !