Mys i mörka tider – några tips!

Mys i mörka tider – några tips!

Emelie Tjäder Publicerad den 15 Dec 2020

Som ett resultat av den sociala distanseringen och avsaknaden av soltimmar är det lätt att känna sig lite nedstämd. Behöver du göra vintern lite mer glädjefylld? Här kommer några tips på mys i mörka tider!

1. Tänd ljus (eller stöp egna)

Det finns väl få saker som är så mysigt som att tända ljus! Vita klassiska passar de flesta stilar, men för den som önskar mer karaktär finns till exempel danska ljustillverkaren Ester & Erik som tillverkar vaxade ljus med blank eller matt yta i mängder av färger. Vi har ett urval av dessa i vår butik. Ytterligare ett mysigt tips är att arrangera en ljuslåda hemma. Det är härligare än att plocka upp ljus ur en trist kartong! Bonustips är att köpa extra långa ljus, då varar de lite längre.

mys
När regnet piskar utanför passar det perfekt med levande ljus och en spännande bok.
Hur härligt med en ljuslåda?!
mys
För den som vill gå all in på ljus, så är det ett otroligt mysigt pyssel att göra egna. Här får du veta precis hur du kan gå tillväga!

2. Baka

Visst är doften av nybakat underbar! Det kan vara alltifrån matbröd, småkakor och scones till lussekatter och kanelbullar. Att hänge sig en stund åt en deg, åt att dekorera en kaka eller slå in kola i bakplåtspapper kan vara mycket rogivande. Låt det ta lite tid, spela härlig musik och brygg en god kopp kaffe eller te och njut en stund!

Vad sägs om Salty honey pear custard pie?
...eller syrlig citronmarängkladdkaka?
Koka kola med flingsalt gör du såhär.

3. Gå på långpromenad

Med de få soltimmar som erbjuds just nu är det viktigt att komma ut mitt på dagen för att må bra. Att gå en promenad på lunchen är ett perfekt sätt att få lite energi för eftermiddagens jobb... men få saker är så uppfriskande som en riktig långpromenad. Även om det är grått! Ta på dig ordentliga kläder och skor sedan är det bara att ge dig ut! Gå i stan, i en park, vid havet eller på landsbygden. Alla miljöer fungerar, det viktiga är att komma ut och att gå en halvtimme, minst. Efter en långpromenad känns det extra välförtjänt att komma in och ta det lugnt!

mys
mys

4. Titta på en serie

Efter en uppfriskande långpromenad känns det alltså extra skönt att slå sig ner i soffan och titta på en film eller serie, inte sant? För den som önskar inspiration till ett framtida, eller nuvarande, boende finns en uppsjö av serier. Har ni sett Husdrömmar Sicilien? Nya Grand Designs Sverige? Eller Hemma hos arkitekten? Ett av avsnitten fokuseras kring Jonas Lindsvall. Två av hans karaktäristiska, minimalistiska radhus har vi sålt på Limhamn... och just nu förmedlar vi projektet Leanderklockan i Ystad som han ritat. Det är verkligen unikt!

5.Måla om

Kliar det i fingrarna efter allt serietittande? Känner du att du vill förändra hemma efter otaliga timmars arbete från hemmakontoret? Med ett par ordentliga bygglampor går det att måla om även under de mörkaste årstider! Fundera innan du bokar en målare! Innan du satt igång kanske det känns motigt, men känslan av tillfredsställelse när du är klar kommer överglänsa dina tvivel! Du kan såklart välja vilken färg du vill, men nedan följer några inspirationsbilder (från vårt arkiv och från Elle decoration) som kanske ger vintermörkret och de här märkliga tiden en liten glädjeknuff i rätt riktning!

Det är viktigt att försöka hitta mys i mörka tider. Men det går att hitta ljusglimtar. Hoppas att du fått lite inspiration!