Såpa - naturligt rent och väldoftande

Såpa - naturligt rent och väldoftande

Emelie Tjäder Publicerad den 5 Nov 2017
Vi har precis blivit återförsäljare av Gysinge linoljesåpa och såpaspray. Supertrevligt tycker vi! Istället för att använda en mängd skadliga kemikalier så ersätter linoljesåpan flera, om inte alla, de produkter som används för rengöring i hemmamiljö. Dessutom är den biologiskt nedbrytbar! Såpan är hantverksmässigt tillverkad och baserad på biologiskt odlad linolja av högsta kvalitet. Den är fetare än vanlig såpa och otroligt användbar!
skurgolv
Att såpskura golv på traditionellt sätt är inte bara vackert utan skapar också en tålig yta som är skön att gå på och som står emot fläckar och slitage på ett bra sätt. Ett nyslipat golv behandlas med såpa ungefär fem gånger för att få en bra grund och sedan underhålls skurgolvet genom att det på nytt skuras med såpa ett par gånger om året. Golvet ljusnar med åren och får en fantastisk yta - golv i virke från gran blir ljusare och furugolv något mörkare i förhållande. skurgolv Såpa är fantastiskt att använda till alla typer av rengöring och från Gysinges hemsida har vi snappat upp en massa tips på användningsområden:
Klinker: 2 dl linoljesåpa blandas i 10 liter kallt vatten. Skura först, torka sedan av med blöt trasa och avsluta med torr trasa. Klart! Kakel: Blanda såpa och vatten i en sprayflaska (eller använd färdigblandad såpaspray), spraya på kaklet, låt sitta en stund och torka sedan av. kakel WC : Ta koncentrerad såpa på en fuktig svamp, gnid in och låt sitta. Torka av med fuktig trasa.
Ugnsrengöring: Spraya ugnen med en såpablandning av två delar vatten och en del såpa. Värm ugnen till 75 grader och låt svalna. Tvätta ur med vatten och trasa. Rostfria ytor: Spraya med såpvatten och torka rent med trasa. Ytan blir blank och såpan gör att smuts inte fäster lika lätt. Det går också att tvätta sängkläder i linoljesåpa eller rengöra smutsiga hundar! Rostiga nycklar och beslag blir som nya efter att ha legat i såpavatten några dagar. Såpan kan också användas till att lösa avloppsproppar!
Ylletvätt: Dosera som vanligt tvättmedel direkt i maskinen så blir plaggen fluffiga och mjuka efter tvätt! Trasmattor: Blöttlägg i såpavatten en stund och duscha eller spola sedan av. Smutsiga arbetskläder: Blötlägg plaggen i lösning med linoljesåpa en stund, gärna över natten. Svåra fläckar gnuggas och sedan tvättas kläderna som vanligt. Gysinge menar att du kommer att bli förvånad hur mycket smuts som går bort! Penseltvätt: Måtta upp hälften såpa och hälften vatten i en burk. Måla ur penseln så mycket som möjligt och ställ sedan ner i burken och låt stå, som lämgst under dagen. Skölj ur penseln med ljummet vatten och borsten blir mjuk och ren igen. Detta trick kan faktiskt också fungera på gamla intorkade penslar! linoljesåpa Tusen tack för alla tips Gysinge! Linoljesåpa och såpaspray i flaskor om 500 ml finns i butiken - 85 respektive 69 kronor. Välkomna in, vi har öppet som vanligt på lördag 12-16 och annars måndag - fredag 11-18! Bilder från vårt arkiv samt lånade från ELLE Decoration, Gysinge och Franska testamentet. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara