Som man bäddar får man ligga - tips för ett mysigt sovrum!

Som man bäddar får man ligga - tips för ett mysigt sovrum!

Emelie Tjäder Publicerad den 26 Jun 2018
Det sägs att vi spenderar halva livet i sängen. Då borde vi ju med glädje lägga lite extra energi på att få till ett riktigt bra sovrum! Att det känns mysigt och ombonat tycker jag är viktigt för att sova gott så därför kommer dagens tips kretsa kring det.

Sovrum i ljusgrått eller creme - vilsamt och behagligt

Ljust grå eller cremefärgade väggar är vilsamt, mjukare än vitt men fortfarande ljust och inbjudande. Dessa brutna färger är också väldigt lätta att kombinera med olika stilar, material och färger. Konst i sovrummet är också vackert. En målning på ett lugnt hav eller äng kanske kan bidra till lugn och harmoni inför nattens sömn?

Baldakin - sovrum med safarikänsla

Ljuva nätter under bomullstak, vem är inte sugen på det? Att få till känslan av att vara på safari men att tryggt ligga i sin egen säng känns lyxigt! En vanlig sänghimmel andas mer barnrum medan baldakinen är att ta det till nästa (vuxen)nivå! I ett tunt bomullstyg utan spets och rysch blir den precis lagom romantisk. Här nedan ackompanjeras baldakinen av skrynkliga linnelakan, men för en lite mer avskalad känsla kan den med fördel kombineras med manglade krispiga lakan i percale! baldakin Att placera ut sängen i rummet på det sätt som gjorts på bilderna nedan är jättefint! För bästa resultat bör sängen ha någon typ av gavel. Dels så att kuddar inte faller ner och även för att få en "trygg" känsla där man har något bakom huvudet!

Sänggavel - bekvämt och lyxigt

Det är såklart både fint och bekvämt med sänggavel även om man inte har sängen ute i rummet! En juvelfärgad i sammet skapar omedelbar hotellkänsla i kombination med vita lakan! sänggavel

Hotellkänsla kan också fås utan sänggavel. Med sängen mot väggen och flera rader av kuddar samt överkast och påslakanet nedvikt över kanten blir intrycket elegant. En stor mjuk matta dämpar ljudet i rummet och adderar ännu lyxigare känsla! På Regementsgatan sålde vi nyligen en våning där säljaren verkligen lyckats med att inreda sovrummet med tydliga hotellvibbar - mörka gardiner från golv till tak, mjuk silkesmatta, exklusiva lakan och många rader av kuddar - vem vill inte krypa ner här?

Mönster bland lakanen

Under lång tid har lakan mestadels varit enfärgade. Mixade färger på kuddar och täcken har blivit vanligare men tygerna har fortfarande varit enfärgade. Men! I ett försök att trendspana lite verkar det bli aktuellt med mönster i sängen! Exempelvis har Midnatt, som invaderade Instagram med sina ekologiska bomullslakan för snart ett år sedan, släppt ett svart/vitt grafiskt mönstrat lakan - Artsie. I kombination med vita kuddar och underlakan ser det riktigt fin ut! Australiensiska varumärket I love linen har ett underbart linnelakan med leopardmönster, som står högst på min önskelista! Också kul att se kombination av både färg och mönster - fritt fram att blanda alltså! SOW017-24_1024x1024.png På Friisgatan 6, som vi sålde tidigare i år, syns en fin blandning av gult, rosa, lila och mönstrat. Med den mörkt blå pläden i kontrast motverkas en alltför gullig känsla och det samlade intrycket blir väldigt fint!

Less is more

Ett avskalat sovrum är ett vilsamt sovrum. Att inte ha för mycket prylar som kan störa är ett tips för att du ska sova gott! Det behövs inte så mycket i ett sovrum. Satsa istället på riktigt härliga lakan, kanske en fin lugn färg på väggarna och en bukett blommor på nattduksbordet. Ingen tv, inte en massa möbler. I sovrummet är det skönt om fokus får ligga på att sova, så man inte sneglar på pappershögar på ett skrivbord eller annat stök.

Tapet - romantik i sovrummet

Vill man ändå att det ska hända lite mer i sovrummet än sobra färger så kan en vacker tapet göra rummet med ombonat och livfullt. En dovt blommönstrad tapet för tankarna till England och landsbygden. Tillsammans med enfärgade mjuka lakan blir känslan lugn trots mönstrade väggar. Det är ju också trevligt att kosta på sig lite romantik i sovrummet! wallpaper Sängar med metallram som de ovan är verkligen ljuvliga! Speciellt i denna fina kombination med bäddset och överkast i mullvad och grårosa. Tapeten med fåglar och blad är också en riktig höjdare om man gillar lantliga, romantiska vibbar! sovrum En sänglampa vid sidan av sängen gör att du kan krypa ner, läsa en bok eller tidning innan du ska sova. Det är ju verkligen lite extra mysigt att krypa ner tidigt, koppla bort tekniken och komma till ro. Det ska också vara det bästa för att sova gott. Ingen skärmtid i sängen alltså! Men för att läsa bok eller bläddra i tidning behövs en sänglampa. De som är fästa på väggen är väldigt praktiska och lämnar plats för boken på nattduksbordet. Vill man satsa på en lite annorlunda variant är denna med lång sladd och naken glödlampa ett tips - enkelt och snyggt! Slutligen... För att få till den sista touchen i sovrummet kan jag varmt rekommendera att ha en liten bukett eller blomma på nattduksbordet. Det är verkligen vardagslyx och SÅ fint! Är du sugen på nya bäddset har vi just nu 50% rabatt på otroligt mjuka, fina i 100% linne i vår butik. Vill du ha ett helt nytt sovrum och byta bostad kan du se våra objekt här. Varmt välkomna in!
Bilderna är våra egna samt lånade från johannabradford.se, artilleriet.se, ilovelinen.com.au, victoriafalkheden.blogg.se, midnatthome.com, northernsisters.se, hanna.elle.se, myunfurnishedhome.com, caravane.fr, laurendamford.com, mokkasin.com, entrancemakleri.se, annakubel.se, merci-merci.com