Styling, ett ord du gillar eller får kalla kårar av?

Styling, ett ord du gillar eller får kalla kårar av?

Lykke Sjödin Publicerad den 28 Jun 2022

Styling, är det ett ord du gillar eller får kalla kårar av? Ett omdiskuterat 'hett' ord som både blivit bekräftat välkänt och avskytt. Det finns en uppsjö av stylingtjänster idag att vraka och välja på, om man nu önskar det. På Bolaget tycker vi det är av stor vikt att ditt hem inte känns ”stylat” utan att det verkligen speglar din stil och bostadens karaktär.

Spånehusvägen. Bolaget Fastighetsförmedling. Styling.
Spånehusvägen.

När man går ut till försäljning delar man med sig av sig själv för en större publik, man säljer en liten bit av sig själv när man visar upp sin bostad och sitt liv. För många är det dags för nästa steg i livet, kanske är det ett extra rum, trädgård som kallar, eller andra omständigheter och nya livsvägar. Oavsett så är det det ett stort steg, där man vänder blad.

styling-ett-ord-du-gillar-eller-far-kalla-karar-av
Kyrkogatan - Skurup. Nu till salu. Mäklare: Andreas Holmberg.

Styling på Bolagets vis - som vi arbetat sedan år 1986

Ända sedan vår start år 1986 så har vi hållit fast och arbetat på vårt vis med styling. Vilket innebär en personlig stund och genomgång hemma hos kunden. Vår styling är alltså en muntlig genomgång, sedan är det kunden som fångar upp och lyfter fram det bästa själv med just sitt hem inför att fotografen kommer. Det är alltså ni kunder som till sist stylar själva, där ni får en gedigen genomgång och goda råd längs vägen.

Föreningsgatan 47B. Fotograf: Louise Weibull. styling-ett-ord-du-gillar-eller-far-kalla-karar-av
Föreningsgatan 47B, nu till salu. Mäklare: Victor Jörgensen.

Föreningsgatan 47B är en verkligt fin våning med all originalkaraktär bevarad från byggåret 1900 i Rörsjöstaden. Vi fick stiga in till ett lika karaktärsfullt hem. Ofta är det som bäst "stylat" i stunden när vi får komma och kika rum för rum innan själva fotograferingen. Här är ett bra exempel på att ibland våga hålla matsalsbordet nästan fritt som det var i stunden, i detta fall en vas i form av en svan. Det måste inte alltid vara fina blommor man pyntar upp med. Och så fint det gjorde sig med bara svanen, ögat behöver linjer att bara kunna vila på också.

Föreningsgatan 47B. Fotograf: Louise Weibull. styling-ett-ord-du-gillar-eller-far-kalla-karar-av
Föreningsgatan 47B. Fotograf: Louise Weibull.

Pianots skeva toner, som blir till en melodi. Fotografen har i samråd med kunden fångat ett ögonblick som uppstod just då, ingenting som var planerat.

Ögat behöver linjer att bara kunna vila på

Agnesgatan. Gamla Väster. styling-ett-ord-du-gillar-eller-far-kalla-karar-av
Agnesgatan.

Ett annat exempel på att våga hålla det fritt är Agnesgatan, där utgick vi från vad kunden redan hade för stil. Man måste alltså inte alltid "styling-dutta". Se så fint de mörkgröna köket gör sig just som det är, där karaktär som möter minimalism får tala för sig själv.

Bergsgatan. Styling.
Bergsgatan.

I kontrast till att ha det helt bortplockat är kreativa Bergsgatan, "rör ingenting här inne" sa vi under stylingen.

mäklartjänst fritt möte tillsammans med stylist. styling-ett-ord-du-gillar-eller-far-kalla-karar-av

"Rör ingenting" - ett stylingknep

I vår mäklartjänst ingår ett kostnadsfritt möte tillsammans med vår stylist – en stylingkonsultation - där stylisten gör ett besök hemma hos kunden. Våra stylingar utgår från vilket hem vi arbetar med, och därför är verkligen inte den ena stylingen lik den andra, det finns så otroligt många olika förutsättningar för vilken våning vi arbetar med. Det är som att lära känna en ny person av själva bostaden, för alla är unika.

styling-ett-ord-du-gillar-eller-far-kalla-karar-av
Bobergsängen.

Vid stylingkonsultationen görs en genomgång av kundens hem under cirka en timme. Stylisten arbetar tätt tillsammans med våra fotografer och har därför god kunskap om hur man bör tänka när man vill optimera sitt hem inför fotograferingen.

Proportioner, styling. Bolaget Fastighetsförmedling.
Fotograf: Carolina Romare.

Något litet enkelt - som gör mycket

Något så enkelt som att sätta fram en liten stol under fotograferingen kan göra stora skillnader för helhetsintryck och proportioner - som ger där där lilla extra.

Rörsjöstaden. Vardagsrum. Styling

Hur lever du i ditt hem? Vad gillar du att göra? Lyft fram de bitarna och låt de falla på plats, här i Rörsjöstaden spelades det UNO. Små detaljer som ger lite liv.

Hall. Styling.
Basketboll i hallen, varför inte? Tråkigt om alla hallar ser likadana ut.

Vem bor här?

Styling. Bolaget Fastighetsförmedling. Eslövsgatan. Styling, är det ett ord du gillar eller får kalla kårar av?
Skutt för Eslövsgatan.

Stylisten går tillsammans med kunden igenom alla rum och göra kunden uppmärksam på tänkbara förändringar och sätt på vilka du kan inreda för att verkligen få allra bäst bilder. Ni diskuterar färgskalor, stilleben, möblering samt reducering eller addering av sådant som kan förhöja intrycket av din bostad. Syftet är inte att göra om allt efter en entydig mall utan att förstärka och framhäva det bästa med din bostad.

Styling. Bolaget Fastighetsförmedling. Exercisgatan, Rörsjöstaden.
William Morris tapet Pimpernel i hallen, tänk att ägaren hade en tatuering just lik. Från Exercisgatan, Rörsjöstaden.

Pimpernel och växande grönt

På Bolaget tycker vi det är av stor vikt att ditt hem inte känns ”stylat” utan att det speglar din stil och bostadens karaktär. Styling, är det ett ord du gillar eller får kalla kårar av?

Styling. Gröna växter. Bolaget Fastighetsförmedling. Styling, är det ett ord du gillar eller får kalla kårar av?
Kan det bli för mycket grönt i bilder? Nej, säger vi.
Styling. Gröna växter. Bolaget Fastighetsförmedling.
Är man bekväm som ägare, och hemma under fotograferingen - kan lekfullt skapande av människor i bild göra mycket.

Inför mötet kan det vara bra att fundera över om det är något särskilt du vill fråga om eller förändringar som du själv funderat över att genomföra, så kan du och stylisten prata om det gemensamt vid besöket. Det kan också vara bra att ha ett anteckningsblock eller motsvarande redo för att kunna föra minnesanteckningar över det som diskuteras.

Det underbara huset på landet - Virke, Kävlinge. Styling.
Det underbara huset på landet - Virke, Kävlinge

Garderober och hyllförvaring är ofta väldigt kantiga och tar plats i sig, genom att bara hänga upp ditt favoritplagg så kan man ge mjukhet och liva upp det annars tråkiga och intetsägande. Huset på landet är till salu nu - Katthögsvägen, mäklare: Hugo Wendel.

Bolaget Fastighetsförmedling. Rörsjöstaden. Bellmansgatan. Bokhylla. Inspiration. Vardagsrum. Inredningsinspiration. Styling, är det ett ord du gillar eller får kalla kårar av?
Bellmansgatan, Rörsjöstaden.

Så fint att olika saker får ta plats och hända i en bokhylla! Allt från runda former av belysning, tavlor, små gröna växter också kanske lite marmorskulpturer som säger hej. Mäklare: Amanda Patrolea.

Yvigt och fritt - vad gillar du

Styling. Bolaget Fastighetsförmedling. Åkarp. Villa Solhagen anno 1905 - Gamla Åkarp.
Villa Solhagen anno 1905 - Gamla Åkarp.

Att lyfta in grönt i form av levande växter, buketter och små snittblommor inför en fotografering gör väldigt mycket. Många kunder undrar just vad vi menar, vilken sort, färg och höjd? Yvigt och fritt säger vi. Ta något du gillar, ännu hellre om möjligt att kunna plocka själv. Just vad ägarna i Åkarp gjorde inför denna fotografering - blomster från sin alldeles egna trädgård. Alnarpsvägen - nu till salu.

Styling. Bolaget Fastighetsförmedling. Åkarp.

Innan vi lämnade denna styling i Åkarp fick vi en rundtur även av källarplan och bastun, vilken tur för där stod ju det vackra gamla symaskinsbordet gömt. Upp med det till vardagsrummet sa vi! Och så fint det gjorde sig sedan.

styling-ett-ord-du-gillar-eller-far-kalla-karar-av

I vissa fall kan vi låna ut kompletterande inredningsdetaljer till fotograferingen men i första hand arbetar vi med kundernas egna saker och ger tips och råd för eventuella kompletterande inköp. Detta blir bättre för helhetsintrycket när man arbetar med redan befintliga ting, kanske till och med något som ligger bortglömt på en vind - verkligen personligare än att köpa nytt. Men också för miljön och långsiktigt tänk.

Tv - hiss eller diss?

Agnesgatan. Gamla Väster. Styling.
Agnesgatan - Gamla Väster.

Ni kanske har hört det redan, för det är mycket prat i styling-världen om att i de flesta fall plocka bort sin tv för själva fotograferingen. Många ställer sig tudelade till detta. Varför vi ibland önskar att man just plockar bort tv:n är för att resultatet blir en friare och mer öppen bild. En svart stor skärm slukar både fokus, ljus och blir inte lika iögonfallande som att till exempel luta en tavla istället. Styling, är det ett ord du gillar eller får kalla kårar av?

Januari börjar året - mars, april har knopp i håret

Sommarskirt på Lilla Tomegatan i Lund. Styling. styling-ett-ord-du-gillar-eller-far-kalla-karar-av
Sommarskirt på Lilla Tomegatan i Lund.

Vilken säsong är det som presentationen av ditt hem ska lanseras? Vår, sommar, höst eller vinter? Vi arbetar under stylingen med årstiden i tankarna.

En tom våning har ofta mycket att berätta

Nikolaigatan. Styling.
Nikolaigatan - en orörd våning.

Ibland händer det att vi möter nästan tomma våningar, vad gör man då? Som här på Nikolaigatan en riktig nostalgivåning full av charm och berättelser - om tapeter kunde tala! Så det är just vad vi lät dem göra, tala för sig själv. Här lät vi det vara precis som det var.

Nikolaigatan. Styling. Om tapeter kunde tala. styling-ett-ord-du-gillar-eller-far-kalla-karar-av
Nikolaigatan.
Bolaget Fastighetsförmedling. Amiralsgatan. Styling.
Amiralsgatan.

🐾

S:t Knuts torg. Amanda Patrolea. Knut. Takterass. Styling. Beagle. Malmö. Bolaget Fastighetsförmedling.
Knut & Amanda, S:t Knuts torg.

En av livets bästa vänner, en hund, katt eller kanin för att säga några, vill dem vara med under fotograferingen? Får de för ägarna? Vi ser och kommer fram till vad som blir bäst för just er.

Gårdsbalkong. Lund. Lilla Tomegatan. Utemöbler. Balkong. Balkonginspiration. Balkong. Inspiration. Lummig. Lummigt. Styling.
Gårdsbalkonger, hur ljuvligt?

När vi är klara med stylingen interiört kikar vi även om det finns andra attribut som är bra att lyfta fram. Föreningens gårdsbalkong kan vara just en sådan, den blir ju nästan som ens egna.

Grön innergård. Lund. Lilla Tomegatan. Utemöbler. Ängsblomster. Lummig. Lummigt. Styling.
Föreningens innergård är viktig när man bor i stan för många.

En egen grön oas som ligger helt inbäddad, så ljuvt och en del av livet på sin nya adress. Kanske finns det något speciellt att lyfta fram på just den innergård eller omgivning du har.

Vill du kika på flera av våra bilder som kan berätta om styling så följ oss på Instagram - @bolagetfastighetsformedling och kika på vår hemsida.

Tack för att ni har läst hit, de sista orden till slut, vem vet - vi kanske ses på styling hemma hos just dig en vacker dag.