Styling - med fokus på vardagslivet

Styling - med fokus på vardagslivet

Emelie Tjäder Publicerad den 21 Sep 2018
Styling med varsam hand och med fokus på vardagslivet är något som vi verkligen gillar på Bolaget. Säg adjö till champagne, jordgubbar, ballonger och uppdukade bord. Säg hej till mindre arrangemang som speglar vardagen i ditt hem!

Varför ska man använda sig av styling?

Styling av bostäder inför försäljning har blivit både omtalat, älskat och hatat. Det finns olika tankar kring ämnet och vissa tycker det är spännande och roligt medan andra ryggar baklänges vid tanken. Men faktum är att det gör skillnad, och vi älskar att göra det på vårt sätt! frukost Det kan verkligen tillföra värme, en känsla av hemtrevnad och liv i bilderna om man visar hur ett hem används på riktigt i en styling. Men i ärlighetens namn är det ju ganska sällan de flesta av oss poppar en flaska bubbel och äter chokladdoppade jordgubbar (även om det är riktigt gott!). Däremot kan en kopp kaffe på balkongen, en smörgås i köket, ett glas vatten på nattduksbordet eller en karaff med saft och några glas på ett somrigt köksbord vara väldigt härligt!

Nyckeln till framgång

Nyckeln till framgång här, handlar om less is more, att inte göra för mycket eller sådant som inte känns naturligt. På Bolaget tycker vi det är viktigt att en bostad känns som ett hem, inte stelt och obebott. Såklart är det viktigt att städa ordentligt och att rensa bort och piffa lite extra inför fotografering, men alltför avskalat och tomt är oftast inte att föredra. Såklart kan det variera mellan bostäder och vi jobbar med var och en av dem individuellt. Poängen är att det ofta känns härligt med en antydan av vardagsliv i bilderna. Då är det perfekt att använda sig av sådant man kan föreställa sig att man gör i bostaden en vanlig dag, helt enkelt hur man lever om man bor i den där bostaden.

Mat och dryck

En skiva bröd, lite marmelad och en kopp hett vatten med citron fick agera rekvisita på Trelleborgsgatan 1B, som vi alldeles nyligen sålde. Färgerna harmonierar fint med möbler och textil i köket och det är lätt att föreställa sig en mysig frukost i sensommarsolen! En liten kvist basilika och en sax är också ett fin exempel på enkel styling som tillför liv bland bilderna. Eller varför inte skära upp lite äpplen och kål till en mustig sallad? På hösten är det så mysigt att kura ihop sig med en tjock stickad tröja, tända lite ljus och dricka en kopp varmt kaffe eller te. Vid en höstfotografering förra året fick två koppar med rykande te agera stilleben och tillföra mjukhet i ett avskalat, ljust kök. Genast är det lätt att visualisera sig själv sittandes där en tidig höstmorgon! styling Små skålar med frukter som passar årstiden och som plockar upp färgen på matsalsstolarna... och en karaff vatten på bordet... Så fint i sin enkelhet!

Ljuva sommarkvällar

På Mäster Eriks plan tillhörde en mysig uteplats och en lummig berså, lägenheten. När säljarna berättade om mysiga middagar med lyktor och ett glas vin under äppelträden... då kändes det både naturligt och inbjudande att tillföra några vinglas och en flaska vid kvällsfotograferingen. Det är på det där sättet bersån faktiskt används, och då känns det också helt rätt att visa upp den så! Ett annat exempel är den här härliga kvällen som vi fotograferade på Hyregatan, Gamla Väster. Då dukade säljaren upp och bjöd in sina vänner, på samma sätt som hon brukar, och vi fanns på plats för att föreviga känslan.

Mänsklig närvaro

En karaff vatten på bordet och några glas, kanske är det det första man ställer fram på bordet innan middagen? För familjens minsting läser en förälder en bok och så delar man på ett äpple i soffan invid fönstret? Det är såhär man bor på S:t Pauli Kyrkogata 8! När det finns möjlighet att de boende själva vill medverka på bild så kan man ta känslan av vardag och hemtrevnad ytterligare ett steg. Detta gäller alltså inte enbart på mysiga innergårdskvällar! Under en period svämmade bostadssiterna över av skålar och cylindervaser med citroner. Detta fenomen har florerat som uppskattat skämt både här och där. Med all rätt! Det blir ju lite komiskt när det är samma "styling" som dyker upp vid var och varannan bostadsförsäljning. I längden blir det också ganska oinspirerande och lite tröttsamt. Men man ska inte vara alltför rädd för citroner, de är ju väldigt vackra! På Davidshallstorg 8 skar säljaren citronskivor till en kanna vatten i det fina köket när det var dags för fotografering - det kändes både naturligt och tillförde vacker färg. Återigen är det väldigt härligt med människor i bild, och en nyfiken vovve som väntar på golvet kan man ju knappast göra annat än att le åt? En platsbyggd bänk i köket (hur trevligt?!) ska såklart provsittas, och visst ger det en härligt hemtrevlig känsla när fötterna sticker fram i solen? (PS. Den här våningen finns till salu just nu, kika in här om du är nyfiken!)

Uteliv

Till en charmigt hus i Toarps Ekoby hörde det här utemöblemanget. En jordig spade på bordet antyder att det här pågår plantering, något som rimmar väl med typen av område som bostaden ligger i. Styling inkluderar många parametrar. När vi gör konsultationer pratar vi främst om färg, vyer, möblering och fotovinklar... men det kan också handla om att inkludera små vardagselement eller människor i bilderna. Små detaljer som vittnar om vardagsliv och som känns äkta. Aningen mer tillrättalagt, för att bostaden ska vara i fokus, inte stök och bråte. Men med en tydlig koppling till genuinitet. Så tycker vi att en riktigt bra bostadsstyling ska vara!