Topp tio favoriter från året som gått

Topp tio favoriter från året som gått

Lykke Sjödin Publicerad den 28 Jan 2022

Här kommer våra topp tio mest gillade foton från Instagram. Utan inbördes ordning.

Vilket år det har varit - i Malmö har priserna på bostadsrätter ökat med 10%*! Vi har fått öppna många dörrar och möta fantastiska hem och kunder. Nu tar vi en djupdykning ned i vad ni tusentals följare alltså har klickat ert hjärta mest på.

*Statistik från Svensk Mäklarstatistik.

Det vackra gröna huset - S:t Knut

Sankt Knut. Det gröna sköna huset. Hus med karaktär. Här kommer våra topp tio mest gillade foton på Instagram.

Är det inte underbart så säg? Det gröna sköna huset har en sån varm karaktär man kan drunkna i. Vi förstår att det har varit en av era topp tio favoriter. Runt om är färgglada hus, mysiga kulturhus och gemytlig stämning - restauranger och kaffeställen som är som egna. Runt Sankt Knuts torg har vi gjort många fina försäljningar under året, bland annat S:t Knuts Torg 2, S:t Knuts väg 6A och S:t Knuts väg 7. De grönskande gatorna är mysiga och välkomnande. Här vill man bo. Gärna i det gröna huset.

Tegnérgatan 27A - harmoniskt varm minimalism

Här kommer våra topp tio mest gillade foton på Instagram. Hem med karaktär. Bolaget Fastighetsförmedling.

Mellan de charmiga gathusen på Gamla Limhamn sticker den vitputsade, minimalistiska fasaden onekligen ut. Jonas Lindsvalls karaktäristiska arkitektur är tydlig, stram och omisskännlig. Ljuset och rymden står i fokus, och det är svårt att inte blir berörd. Materialen är dessutom exklusiva och känslan för detaljer tydlig. Tegnérgatan 27A bjöd verkligen på unikt, arkitektritat boende med fantastisk karaktär. Utgångspris 5 795 000 kr - slutpris blev 6 400 000 kr, 110 kvm. Här kan du se fler bilder.

Lekfulla barnrummet - Stora Nygatan 23

Här kommer våra topp tio mest gillade foton på Instagram. Hem med karaktär. Bolaget Fastighetsförmedling.

Huset på Stora Nygata är uppfört redan 1895 - här fick vi äran att möta fem karaktärsfulla rum och kök, som med varsamma händer förvaltats på ett respektfullt vis. En unik kombination av bevarande av det gamla och dessutom bekvämligheter av nyare karaktär. Med de platsbyggda garderoberna och sängen blir det här alltså ultimata barnrummet. Kulörerna tillsammans med den gröna fiolfikusen och den röda gung-kaninen från den svenska formgivaren Björn Dahlström är pricken över i:et.

PLANCK - Konstantgränden 3 (L)

Här kommer våra topp tio mest gillade foton på Instagram. Hem med karaktär. Bolaget Fastighetsförmedling.

Här har vi alltså det andra huset i projektet PLANCK som var en av era favoriter! Här kan man väl verkligen drömma om att stiga ut och ta sig ett glas? Detta hem är dessutom organiserat kring en inre kärna där rummen mot gata respektive gård får skiftande våningshöjder. Rummen särskiljs snarare i sektion än i plan, och utformningen av våningarna ovanför och nedanför är hela tiden ett närvarande motiv. Från hallen på bottenvåningen passeras kärnan innan huset öppnar upp sig mot trädgården med ett stort kök med högt i tak. PLANCK är framtaget av arkitektkontoren Förstberg Ling och Testbedstudio samt fastighetsutvecklaren Kudu Projekt. Slutpris 8 195 000 kr, 166 kvm. Här kan du se fler bilder.

Vår butik - Södra Tullgatan 1

Här kommer våra topp tio mest gillade foton på Instagram. Hem med karaktär. Bolaget Fastighetsförmedling.

Vad roligt att ni alltså är så många som har gillat vår butik! Vi öppnade våren 2015. Redan från början hade vi bestämt att det som skulle finnas i butiken skulle vara sådant som vi själva gillar och sånt vi skulle vilja ha hemma hos oss själva. Så det är en härlig blandning! Ni är varmt välkomna in - öppet måndag till fredag kl.11-18.

Underbara gröna köket - Mäster Palmsgatan 2A

Här kommer våra topp tio mest gillade foton på Instagram. Hem med karaktär. Bolaget Fastighetsförmedling.

Det var väl ingen som missade det här underbara köket på S:t Knut? Åh, ett av det vackraste kök vi sett. Köksinredningens gröna toner harmoniserade med ljust trägolv, och alla fönster låg precis i höjd med trädkronorna utanför. Köket var handgjort och platsbyggt av snickare. Varje centimeter av detta hem var ärligt förädlat med husets originaluttryck i åtanke utan att göra avkall på moderniteter. Första våningen mötte hela tre väderstreck och gav de perfekta sociala ytorna. När vi klev ut från porten nickade höstanemoner i takt med vinden längs med fasaden. För att inte nämna bersåerna som stod gröna och under äppelträdet hade någon just suttit och vilat. Det här var känslan av en riktig Bullerby-trädgård sedan, en fröjd. Utgångspris 4 595 000 kr - slutpriset landade på 5 400 000 kr. Här kan du se fler bilder.

Getgatan - tegelhuset med själ

Här kommer våra topp tio mest gillade foton på Instagram. Hem med karaktär. Bolaget Fastighetsförmedling.

När vi fick möta det här huset så var det verkligen magi. En magi som nått ända in i era hjärtan också. Det röda tegelhuset på Getgatan - mönsterdetaljer i vitt, höga dubbeldörrar med infattat glas och spröjsade fönster i klassiskt grönt. Gammaldags väldoftande rosor ramade in, och charmen från tidigt 1900-tal gav sig omgående tillkänna. Linoljefärg, äggoljetempera och varsam behandling hade gett det en alldeles unik karaktär invändigt också. Det här var ett hus som berörde på djupet. Dessutom med en helt underbar trädgård. Här kan du se fler bilder.

Biblioteket - Stora Nygatan 23

Hem med karaktär. Bolaget Fastighetsförmedling.

Känner du igen dig? Barnrummet ovan är från samma hem. Inte undra på att denna underbara våning sedan blev två av våra mest gillade bilder för 2021. Här körde vi ett litet styling-knep och vände böckerna i biblioteket åt andra hållet med sidorna utåt när det var dags för fotografering. Ett enkelt sätt att alltså få ytterligare ett lager av stillhet. Ljuvliga rosa blommorna är fina protea  - mycket hållbara och står fina i veckor. De torkar bara in, men skräpar inte ner och tappar dessutom inga kronblad. (Sydafrikas nationalblomma.) Golvlampan till höger även känd som "Chinese Hat" adderar ett fint lugn.

Vackra köket - Erik Dahlbergsgatan

Hem med karaktär. Bolaget Fastighetsförmedling.

Här kommer en av våra topp tio mest gillade foton på Instagram. Ett riktigt klassiskt fint kök med rutigt golv, original-köksskafferi och dubbel skomakarlampa. Takhöjd, vackra fönster och spegeldörrar blir väl alltså inte annat än en riktig härlig atmosfär? Knopparna är dessutom från Byggfabriken och heter 'Slottsstaden' - en riktig klassiker.

Fantastiska våningen - Föreningsgatan

Hem med karaktär. Bolaget Fastighetsförmedling.

Sist men inte minst - det är svårt att inte dra efter andan i den här fantastiska våningen på Föreningsgatan. Tre underbara salonger i fil med magiskt ljus! Dubbeldörrar skiljer salongerna åt och vyn genom dem är dessutom något utöver det vanliga. Mjuka, jordiga färgval löper genomgående tillsammans med patinerade brädgolv och dekorativa snickerier. Känslan - mjuk, storslagen och hemtrevlig men i en ljuv blandning. Njut av alla bilder här.

Då är alltså djupdykningen av era (även våra) favoriter från 2021 till sin ände. Förutom detta urval finns dessutom alla hem vi får möta upplagda på Instagram, där vi ständigt postar, följ oss gärna om du vill! @bolagetfastighetsformedling.

Sett tillbaka på 2021 så är vi verkligen förväntansfulla vad 2022 ska komma att bjuda på!