Väggdekor - tavlor, speglar och andra blickfång

Väggdekor - tavlor, speglar och andra blickfång

Emelie Tjäder Publicerad den 27 Aug 2018
Tavlor och annan väggdekor kan göra stor skillnad i inredningen... Inför varje bostadsförsäljning erbjuder vi på Bolaget en kostnadsfri stylingkonsultation. Konsultationen innebär ett personligt möte med en stylist, i hemmet som ska säljas. Under mötet går stylisten igenom bostaden tillsammans med säljaren och delger tips och trix för att få till allra bäst bilder vid fotograferingen. Syftet är att optimera bilderna, framhäva och förhöja de bästa delarna av hemmet. Det är inget lurt eller konstigt utan handlar om att få till riktigt bra bilder och att skapa den där röda tråden som sätter pricken över i! När jag är ute på uppdrag får jag ofta höra att det vore roligt att få besök av en stylist oftare, både vid köp av ny bostad och för att få idéer kring hur man kan inreda sitt hem (jätteroligt!). Det är, som bekant för de flesta, lätt att bli hemmablind och ibland kan det göra stor skillnad när någon annan tar en titt och kan komma med värdefulla idéer. Men eftersom jag inte har möjlighet att göra detta för alla, samlar jag generella tips här i journalen! Sist skrev jag om hur stor skillnad det kan göra att tillföra växtlighet och grönska i hemmet. Denna gång vill jag visa lite exempel på hur mycket betydelse det har att addera väggdekor i form av tavlor, speglar, vykort eller andra blickfång på väggarna. Det är något som många missar och som kan sätta ett helt rum. Våga mer på väggarna! Se bara här...   tavlor En växt på golvet "förlängs" upp på väggen och får ett sammanhang när den ackompanjeras av en poster precis ovanför.

Spegel, spegel

Speglar är ett utmärkt sätt att liva upp en kal vägg på! Här får en tom vägg ett rejält lyft med en rund spegel. Dessutom är det vackert med reflektionen av tavlan på väggen intill! (Dessa speglar finns att köpa i vår butik i Malmö och finns i tre storlekar och två färger - svart och rosé.) spegel Den mörkt blå färgen i halvan bidrar till härlig karaktär, men spegeln gör att rummet inte blir för mörkt utan tillför ljus när den reflekterar fönstret i rummet bredvid.

Fotoprint

Ett stort fotografi på väggen i detta rum knyter samman de fåtal möbler som finns i rummet. Här är ett perfekt exempel på känslan av att "något saknas" och när en tavla är det som behövs!

Grafiska mönster

tavlor Ett rum som till största del inretts med svart och vitt, och en alldeles vit vägg, blir livfullt med en färgglad poster. I detta retrosköna sovrum gör sig en tavla som plockar upp färgen i taklampan och på överkastet kanonfint. Det är också vackert att gruppera saker på detta sätt och låta allt omkring vara avskalat och vitt, speciellt när  inredningsdetaljerna är färgstarka! En titt in i vardagsrummet visar på en genomgående retrostil. De två tavlorna och troféen på väggen ger ett påtagligt lyft! En liten vägghylla i trä och skinn blir här ett fint blickfång. Den gröna växten på hyllan sätter pricken över i!

Flera tavlor tillsammans

Här intill kakelugnen förhöjs mysfaktorn med tre tavlor på en annars tom och intetsägande vägg. Genom att sätta till tavlor som plockar upp färgen på möblerna i rummet skapas en urfin hemtrevlig känsla. I den här lägenheten fanns i princip bara soffan när vi kom. Kuddar, filt och fårskinn i varma nyanser tillförde liv och de två tavlorna ovanför soffan bidrar tydligt till ett mer ombonat intryck.

Färgglatt

En färgglad tavla kan lyfta ett helt rum! Från lite opersonligt och intetsägande till massor av karaktär med en stor färgstark tavla! Titta så fint det blir att plocka upp färgerna i kuddarna med en stor tavla på väggen!

Smått och stort

I den här lägenheten på S:t knut blir den lilla tavlan på väggen ett fint blickfång... ...och i en annan lägenhet med samma planlösning... ... gör tavlorna på väggarna mycket för helhetsintrycket! I den här lilla hallen gör en liten, liten tavla att blicken får något att fästa på. Tänk att en så liten detalj kan göra så stor skillnad! Det behöver alltså inte vara stora tavlor... ibland fungerar det precis lika bra med små tecknade vykort eller annat som får mjuka upp intrycket av en kal vägg. På ljuvliga Andréegatan, som vi har till salu just nu, får en liten eucalyptuskrans agera blickfång på sovrumsväggen - superfint! Här finns en video som visar hur du kan göra din egen krans. Hoppas ni fått inspiration och blir sugna på att införskaffa lite mer tavlor eller annan väggdekor! Ha en fin vecka!