Vilebovägen - arkitektritad minimalism

Vilebovägen - arkitektritad minimalism

Emelie Tjäder Publicerad den 16 Aug 2019
Solbacken ligger ett par minuters bilfärd från Malmö stadskärna, och är ett mycket älskat och eftertraktat område. Fina och stillsamma villakvarter med bra skolor och flera parker inom närområdet. Här säljer vi nu ett unikt boende i två plan ritat av välrenommerade arkitektfirman Hauschild + Siegel.

Arkitektur och förening

Arkitektfirman har genomfört flera prisbelönta projekt och de 13 radhusen i Brf Shiitake sålde slut blott en vecka efter lansering. Föreningen består av individuella, unika radhus med gemensam gård med pool, växthus, ateljé/verkstad och odlingsbäddar. Här säljer vi en bostadsrätt om 130 kvm med kvalitativa materialval och fantastisk känsla. Renheten och omsorgen om arkitekturen känns i varje kvadrat och betonggolv, höga tak om tre meter, vackert och generöst ljus samsas i harmoni. Den underbara terrassen i västerläge är perfekt för soliga sommardagar och ljumma kvällar. Fönsterpartierna kan öppnas upp och sudda ut gränsen mellan inne- och utemiljö på ett härligt sätt! Det är inte svårt att föreställa sig samtal inpå småtimmarna här, med levande ljus och gott sällskap. Utsikten från terrassen över trädgården och kvällshimlen är mycket vacker!

Kvalitiativa materialval

På nedre plan ligger de sociala ytorna som så fint sammanknyts med den egna trädgården genom generösa glaspartier. Renheten och omsorgen om arkitekturen känns i varje kvadrat. Köksinredningen kommer från finska Puustelli och har ljusa träluckor och en bänkskiva i massiv sten. Betonggolven löper genomgående och bidrar till en smakfullt, minimalistiskt intryck. Den svala enkelheten skänker en känsla av lugn och kvalitet. En stilren trappa i trä leder upp till plan två, där det ligger fyra sovrum, stort helkaklat badrum och dressingroom. Den utkragande ovanvåningen ger hela tre meter upp till taknock.

Inbjudande omgivningar

Exteriört är byggnaden inklädd med träpanel och fönsterpartierna är generösa. Marktegel och singel ramar in och klassiska klot i opalglas står för ytterbelysningen. Genomtänkt och snyggt i varje detalj! Gemensamhetsytorna inkluderar bland annat pool och växthus. Miljön är lummig och ger fantastiska möjligheter att umgås och slappna av! I Solbackens närområde finns grönskande parker och nio minuter på cykel tar dig till Ribersborgsstranden och Ribersborgs kallbadhus! Utsikten över kvarteren är vacker, i horisonten skymtar Öresundsbron. Utanför den egna trädgården leker barn på någon av de två ängsgröningarna. Se alla bilder från Vilebovägen och boka dig på visning här. Varmt välkomna till ett unikt livsstilsboende!
Källor: byggandearkitekter.se, www.mynewsdesk.com, www.hsred.se, www.hauschild-siegel.com, www.bo-laget.se *på skissen över området ses den aktuella bostadsrätten på A10