Vilka färger gäller i inredningen i höst - här är höstens färgskala.

Vilka färger gäller i inredningen i höst - här är höstens färgskala.

charlotta jörgensen Publicerad den 17 Aug 2017

Hösten 2017 blir varm, glödande och djup

Redan nu i mitten av augusti kommer den där känslan av höst krypande och därmed också en ny färgskala i vår butik. Det är inte ju inte höst ännu, men rent mentalt är man ändå där. Jag längtar efter det lite varmare, murrigare och efter en dov, djup färgskala som känns ombonad men ändå elegant. Det vita/gråa släpper mer och mer taget, eller kompletteras i alla fall upp av något mer starka kulörer. Och vi vågar gå ifrån den enkla trygga vägen med vitt, grått och beige.  

Vilka färger ingår i höstens färgskala?

Brunt

De färger  som kommer starkt i inredning är bruna, gröna och blåa nyanser. Det kan ju låta lite som om blått och grönt redan har varit med ett tag, men färgerna spänner över en bred skala och blir så mycket mer än grundfärgen. När det gäller de bruna går de hela vägen från brunt, cognagsfärgat, ockra, oliv till nude/ljusrosa. Vilken palett - och så vackert! Hela den skalan fungerar lätt till både gråa och vita nyanser. Så vågar man inte dra på fullt ut, så jobba med detaljer, textilier och kanske en fåtölj eller ett bord som får färg. Höstens färgskala 2017 Höstens färgskala 2017

Grönt

Grönt är skönt, och har fått stor plats i våra hem redan. Framförallt har de mjuka, lite grågröna tonerna tagit en stor plats och är både vackert och behagligt på väggarna. Vad man ser nu är lite mer intensiva gröna nyanser, kanske inte i hela rum, men på detaljer och textilier för den som vågar. Personligen är detta inte någon favorit hos mig. Tycker det har en tendens att bli kallt, och jag tycker också det är svårare att kombinera. Här väljer jag hellre att fortsätta jobba med växtlighet för att få till de lite piggare gröna tonerna inne.  

Blått

Blått är ju så mycket. Allt ifrån mjukare gråblå till intensivare och starkare färgval som antingen har röd eller grön underton. Det här kan bli riktigt mustigt och fint, om man gillar lite mer karaktär. Höstens färgskala 2017 Höstens färgskala 2017

Mix

Det bästa med de här färgerna är att det går att få till helt olika stilar beroende på hur det sätts samman. Antingen går man all-in och får till det riktigt rejält, eller väljer man att addera sina favoriter till det man redan har. Men höst ska det bli hos oss i butiken, med murrigare, varmare och mer glödande toner - men vi väntar lite till! Alla bilder lånade av Broste.